avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lipsa dovezii unui domiciliu stabil mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lipsa dovezii unui domiciliu stabil mama

acum o luna de zile fratele meu si-a surprins sotia cu un alt barbat ,motiv pentru care au hotarat de comun acord sa se desparta Mentionez ca ei aveau doi copii(doua fete una de 10 anisi cealalta de 7 ani), unul singur al fratelui meu fata cea mareprovenind dintr-o relatie anterioara. Cand s-au despartit fiecare si-a luat copilul dar cand fratele meu a inchiriat apartamentul in care au locuit si a venit cu fetita la mine, situatia s-a schimbat in sensul ca tot ce stabilisera anterior nu a mai fost valabil iar mama a solicitat ca domiciliul fetitei sa fie la ea. In dorinta fratelui meu de a supune cei doi minori la cat mai putine traume provocate de aceasta despartire,el a fost de acord cu tot ce i-a cerut sotia cu conditia ca aceasta sa se mute la un domiciliu stabil pe termen de cel ,putin un an de zile, sa aiba tutela comuna asupra copilului dar sa se poata ingriji si de sora ei Pentru ca divortul sa se finalieze cat mai repede si fara scandal au fost la discutii la un mediator si dupa ce la prima intalnire sotia sa a spus ca nu vrea sa-i spuna fratelui meu adresa la care locuieste deoarece acesta o va bate (desi in opt ani de zile de casnicie nu s-a intamplat), ulterior la cea de-a doua intalnire nu a putut prezenta vreun act de inchiriere sau proprietate al vreunei locuinte. Precizez ca intr-un mod voalat mediatorul a pus problema ca foarte greu domiciliul minorei o instanta il va stabili la tata, dat fiind ca sunt de sex opus, eu as vrea sa va intreb insa in situatia in care mama minorelor locuieste conform spuselor ei intr-o garsoniera impreuna cu amantul sau si cu copii atunci problema sexului opus nu se mai pune?As mai vrea sa stiu daca in situatia in care se va ajunge la un proces cum se poate face un consult psihologic al ambilor copii dar nu unul din acela facut de un asistent social plictisit ci de un psiholog adevarat si daca se poate cere si o evaluare psihiatrica a mamei?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:10, 26 Noiembrie 2013
Cred ca ar fi mai bine sa divorteze in instanta, se va face ancheta psihosociala la mama pt a vedea conditiile in care locuiesc si daca e in interesul copilului sa locuiasca cu mama, e dreptul tatalui sa cunoasca adresa in care va sta copilul sau. Tatal va cere un program de vizita , sa nu fie nevoit sa ceara ulterior. Poate cere sa aiba un program de vizita si cu fetita cea mare.
Chiar daca la final instanta va stabili ca locuinta copilelor va fie la mama pt ca intr-adevar e mai greu de stabilit la tata, nu neaparat pt ca sunt de sex opus insa se va prefera ca fetele sa nu fie despartite , ambii vor exercita autoritatea parinteasca.
off-topic: "fiecare si-a luat copilul" este o afirmatie halucinanta
--------
on-topic: fata de 7 ani locuieste acum cu tatal ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copii dupa divort Bibi2017 Bibi2017 Buna ziua.Fratele meu a divortat.Divortul s-a desfasurat in conditii foarte dificile.Nu s-au stabilit prin lege clar drepturile tatalui de a vedea copiii (2 ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu inainte de divort claudiah28 claudiah28 Buna ziua, As avea nevoie sa stiu in ce fel imi pot ingreuna situatia in cadrul procesului de divort daca parasesc locuinta impreuna cu cei doi copii ... (vezi toată discuția)