avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie urgent de un raspuns !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie urgent de un raspuns !

Buna ziua ! Vreau si va rog frumos sa-mi spuna si mie cineva ce se intampla daca fetita mea s-a dus impreuna cu bunica in Romania avand divortul meu in romaneste si spaniol apostilat (deoarece eu locuiesc in Spania de 7 ani legal ), avand o procura imputernicind pe mama ,si documentele necesare. Acum trebuie sa-mi faca iar fostul sot o putere cum ea iese din tara si vine acasa ? La fel vreau sa va spun ca ex-sot nu a platit absolut nici un bilet de calatorie al fetei ci trimite lunar pensia de intretinere a minorei si a luat-o de la mama a dus-o la el acasa lasand-o pe mama lui in grija fetitei, iar el abandonand locuinta cu prietena lui si nu are responsabilitate fata de ea. Cand a venit aici (fetita) si s-a decis sa locuiasca avea nevoie de anumite tratamente deoarece nu manca bine si corpul era slabit (anemie) si i-am facut tratament patru luni. As vrea ca aceasta sa nu se mai repete deoarece imi este foarte greu pentru ca sufera enorm dar daca tatal ei biologic nu este responsabil nu pot face nimic zice ca el cu pensia de intretinere acopera toate cheltuielile si nu vrea sa-si mai cheltuiasca nici un ron; eu atunci sunt obligata sa duc fata la el sau sa i-o dau asa fara ...nimic? Trebuie sa suport eu toate cheltuielile ?( fetita are o teama de el pt ca zice ca merge ca sa nu se supere e normal) Poate sa ma oblige legea ca el sa-mi i-a fata precum ordinul de la judecatorie conform orarului? Am nevoie urgent de un raspuns pt ca ea e acolo si eu aici si nu stiu ce este de facut ! Va multumesc si multumesc ca existati !
Cel mai recent răspuns: miha1611 , utilizator 15:05, 11 Iulie 2009
Daca fetita v-a fost incredintata legal dvs., pentru a parasi tara si a veni la dvs. impreuna cu mama dvs., banuiesc, nu aveti nevoie de acordul fostului sot-tatal fetitei.
Sunt/pot exista impedimente legate de programul de vizita al fostului sot care trebuie respectat si din pacate, pe cheltuiala dvs.
Ar putea exista o speculatie in sensul in care este stabilit prin hotarare judecatoresca faptul ca vizitele se vor efectua la domiciliul minorului.Cum domiciliul minorului este domiciliul mamei iar mama are/ar putea avea domiciliul in strainatate, obligatia cheltuielilor in acest caz i-ar reveni fostului sot.
Depinde cum este incuviintat/stabilit in hotararea judecatoreasca programul de vizitare minor.
multumesc pt raspuns si da fetita imi este incredintata mie de cand avea 1 anisor si vizitele impuse de la judecator sunt din domiciliul meu la o ora anumita si cand vine la fel. Va multumesc din suflet pt acest raspuns !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Abandonarea familiei muraru muraru Va rog sa ma ajutati. Am fost casatorit, si am o fetita minora, pe timpul casatoriei sotia aplecat de mai multe ori de acasa , lasand fata si bilet spunand ca ... (vezi toată discuția)