Ce drepturi de vizita am daca dupa hotarirea definitiva de divort minora a fost incredintata fostei sotii care in acte locuieste in Com Poienarii de Muscel, Jud Arges, dar minora impreuna cu fosta sotie sunt plecate in Spania de aproximativ un an, si ce program de vizitare pot cere eu intr-un proces de stabilire prgram vizita, mentionez ca se specifica , ca minora va locui in aceasi comuna mentionata mai sus, multumesc anticipat
In momentul de fata nu aveti niciun drept de vizita legal al minorei.
Pentru a putea beneficia de acest drept, trebuie sa-l cereti in instanta printr-o actiune judecatoreasca.
Cu privire la modalitatea in care ar putea fi posibil un program de vizitare al minorei atata timp cat aceasta se afla cu mama in strainatate, luati legatura cu un avocat care, in functie de imprejurarile concrete ale spetei, va poate indruma cel mai bine. ;)
Domiciliul minorei se afla la domiciliul mamei.
Daca nu aveti o hotarare judecatoreasca prin care sa se stabileasca un program vizitare minor, in conditiile aratate de dvs. va fi mai dificil sa obtineti un program vizitare minor...sper sa nu trebuiasca sa mergeti sa vizitati fetita in Spania...
Dreptul de a avea legaturi cu minorul este un drept stabilit de lege pentru parintele caruia nu-i este incredintat copilul.Astfel, este necesara promovarea unei actiuni judecatoresti avand acest obiect, actiune in cadrul careia chiar daca mama minorului se afla in Spania puteti solicita un program care sa fie atat in interesul minorului cat si al dvs. in sensul de a va da posibilitatea sa puteti in continuare sa supravegheati la cresterea si educarea minorului.Programul poate fi solicitat de maniera in care sa aveti posibilitatea sa luati minorul aici in tara de exemplu pe perioada concediului dvs. sau daca minorul este la scoala in vacanta de vara a acestuia in anii pari dvs. si anii impari sa petreaca cu mama sa aceasta vacanta.Variantele sunt multiple, insa mai inainte de toate trebuie sa aveti adresa paratei si apoi sa va adresati unui avocat care sa va asiste si sa va consilieze pe parcursul procesului.
Custodie
real_g
Buna ziua.
Am o intrebare referitoare la un divort care s-a petrecut acum 4 ani. Tutela asupra celor doi minori a fost acordata mamei. Dupa divort tatal s-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita
alllina25
Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu ... (vezi toată discuția)