avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

Buna ziua.
Am o intrebare referitoare la un divort care s-a petrecut acum 4 ani. Tutela asupra celor doi minori a fost acordata mamei. Dupa divort tatal s-a stabilit in acelasi judet si isi vizita copiii destul de des. Acum si-a schimbat domiciliul iar timpul si partea financiara nu-i permit sa strabata 300 de km pt o vizita de cateva ore. Exita posibilitatea sa ceara , legal, tutela asupra minorilor pe timpul vacantelor scolare? Astfel ar putea sa petreaca mai mult cu copiii, bineinteles si acestia dorindu-si acest lucru.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: real_g , utilizator 20:16, 17 Mai 2011
custodia nu poate fi ceruta strict pt perioade de tp, aceasta incredintarea a min se face pana la majoratul acestora sau pana cand apar situatii speciale in care parintele nu-si mai permite se creasca copilul, il maltrateaza etc.
dvs puteti solicita inst de judec stabilirea unui program de vizitare al minorilor, in care veti specifica perioada in care doriti ca min sa vina la domiciliul dvs si per in care dvs sa-i vizitati la domiciliul lor
Imi puteti spune si ce demersuri trebuie facute in acest sens?
Schimbarea programului de vizitare poate fi dispus doar de instanta judecatoreasca. Deci trebuie introdusa actiune in acest sens.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare minori Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Am divortat de curand. In sentinta de divort, nu de face vorbire de vreun program de vizitare sau de sedere pe timpul vacantelor la mine fata de vreunul din ... (vezi toată discuția)
Vizite anilabi anilabi O mamica poate obtine in instanta vizita asistata? Exista asa ceva? Poate tatal sa petreaca timpul cu copilul doar in prezenta mamei? Daca dovedesc in ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor schimbare localitate ! tratto tratto am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul ... (vezi toată discuția)