avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare minori

Am divortat de curand. In sentinta de divort, nu de face vorbire de vreun program de vizitare sau de sedere pe timpul vacantelor la mine fata de vreunul din cei doi copii. Singurul lucru de care se vorbeste este ca avem custodie comuna asupra minorilor cu domiciliul la mama, eu sa platesc pensie alimentara si atat. Domiciliez la peste 600 km de domiciliul fostei sotii. Inainte de a fi primul termen de divort s-a dat la cererea mea o Ordonanta Presedentiala prin care se stabilise si un program de vizitare si de incredintare pe timpul vacantei a unuia dintre copii la mine si bineinteles pensie alimentara. Intrebarea mea este prin sentinta de divort se anuleaza ordonanta presedentiala si care ar fi programul de vizitare al copiilor minori in cazul cand ordonanta este anulata prin sentinta?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:29, 2 Iulie 2013
O dată cu rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii de divorţ, hotărârile pronunţate în procedura specială a ordonanţei preşedinţiale îşi încetează efectele.

Vestea proasta este ca trebuia sa solicitaţi să aveţi legături cu minorii în cadrul procesului de divort. (cerere principala sau reconventionala).
Vestea buna este ca puteţi solicita sa beneficiati de un program de vizitare al minorilor printr-o noua cerere adresată instanţei.
In capatul de cerere am solicitat sa imi fie incredintat mie unul dintre copii. Pe fond am renuntat la acest capat de cerere si am precizat ca datorita faptului ca nu vreau sa despart fratii iar distanta este un inpediment a nu putea respecta un eventual program de vizitare si in ciuda faptului ca unul dintre copii vrea sa locuiasca la mine am fost de accord si am solicitat instantei ca cei doi copii sa aiba domiciliu la mama. Acum fosta sotie nu numai ca nu imi permite accesul in domiciliul copiilor ba mai mult nici nu mai vrea sa il lase pe cel mare la mine si nici sa pot indeplinii autoritatea parinteasca. Va multumesc.
Instanta nu a stabilit in favoare dvs. un program de vizita al minorilor pentru ca nu ati formulat o astfel de cerere in cadrul actiunii de divort, prin urmare nu putea sa se pronununte asupra asupra ceea ce nu s-a cerut.
Aveti posibilitatea sa solicitati stabilirea unui program de vizita al minorilor pe calea unei actiuni separate , iar daca mama minorilor nu va permite sa-i vizitati pana la obtinerea unei hotarari in acest sens, nu veti avea nici o parghie legala de a o obliga in vreun fel.

Discutati cu doamna, spuneti-i ca daca acum vreti sa luati copiii 2 saptamani, instanta va poate da o luna vara; in plus, va plati cheltuieli de judecata si nu are rost.
Cati ani au cei doi copii?
7 ani cel mare care si-a exprimat dorinta de a ramane cu mine iar cel mic 1 an si jumatate. Eu am avut capat de cerere sa il iau pe cel mare, dar tot eu am renuntat fiindca am zis ca e mai bine cu mama si fratele lui. plus de asta mai este o prob cel mare a suferit un soc pshihologic cand ,, partea adversa '' a intrerupt brusc relatia lui cu mine. Iar socul se vede cu ochiul liber si demonstrate cu examen de specialitate. Iar fosta sotie neaga acest lucru si mai ales decand l-am dus pe cel mare la psiholog nici la tel nu mai il lasa sa vb cu mine. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Daca hotararea de divort este definitiva si incredintarea minorilor este definitiva? adriana niculescu adriana niculescu As avea si eu o intebare? Prin horararea de divort se stabileste si cui raman copii spre crestere si educare si programul de vizita al celuilalt sot. Se ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 multumesc in primul rind pentru sfaturile primite de cind am postat prima mea doleanta. va rog frumos pt ca sint in nestiinta de cauza sa-mi raspunde-ti la ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat urgent Daniel35 Daniel35 Pentru a....5 sau a 6-a oara sunt in divort,divortul fiind bagat de fiecare data de sotie la indemnul...soacrei.Dupa ce in Oct 2009 s-a renuntat la ... (vezi toată discuția)