avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in ce conditii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in ce conditii

multumesc in primul rind pentru sfaturile primite de cind am postat prima mea doleanta. va rog frumos pt ca sint in nestiinta de cauza sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare:sotul meu ne-a parasit deja de 3 luni iar in tot acest timp nu a mai contribuit deloc la intretinerea fiului nostru(lucru recunoscut si de el) in virsta de doar un anisor si patru luni , dar a introdus deja actiunea de divort(care are termen tocmai pe 01.10.2010):luck: iar acum i-mi face tot felul de sicanii avindu-l ca arma pe fiul nostru in timpul saptaminii cind chiar as avea nevoie de ajutorul lui nu il ia pe filip o face doar in weekend iar cind il are la el refuza sa-l mai aduca pina luni dimineata.pot eu sa refuz sa-l mai ia pe filip de acasa . va multumesc inca odata si astept sfaturile dvs


Atâta timp cât a fost deschisă acțiunea de divorț iar soțul vă șicanează profitând de dreptul său de a-și vizita, de a-și lua și a aduce când vrea copilul, ați putea cere până la încredințarea minorului de către instanță pe cale de ordonanță președințială să vă încredințeze temporar copilul și ținând cont de șicanarea soțului, să -i stabilească un program de vizitare a minorului după un program care să fie convenabil atât dumneavoastră cât și lui. Mai mult decât atât puteți cere pe cale reconvențională stabilirea unei pensii de întreținere pentru creșterea minorului. Cu cât o faceți mai repede, cu atât mai bine pentru copil. Mult succes,
av. Corduneanu Daniel Adrian
1.Daca nu ati depus si dvs cerere reconventionala va sfatuiesc sa o faceti, solicitand ca cereri accesorii incredintarea minorului,stabilirea pensiei de intretinere si program vizitare minor.
2.Dupa depunerea reconventionalei, puteti cere pe calea Ordonantei Presedintiale, stabilirea provizoriu, pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort, a incredintarii minorului, program vizitare minor si pensie intretinere.
indiferent ce simtiti dvs. in legatura cu faptul ca filip e luat de talal sau, trebuie sa acceptati si sa treceti peste orgolii si ambitii, daca nu pentru altceva ci macar de dragul si binele copilului.Este foarte important ca la divort sa mergeti insotita de un avocat si sa clarificati cu tatal copilului, incredintarea acestuia, programul de vizitare si pensia de intretinere.
va dorim succes
Pana la pronuntarea unei hotarari defintitive si irevocabile cu privire la incredintarea minorului in procesul de divort,aveti posibilitatea -si bine ar fi- daca ati si formula o cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului ,pana la ramanerea defintiva a divortului.
In aceasta situatie v-ati preconstitui si o eventuala proba in solutionarea capatului de cerere privind incredintarea minorului,din cadrul actiunii de divort
Ar fi bine sa angajati un avocat pentru a va ajuta in cele doua actiuni.
Succes !
buna seara.
doamna avocat nu sint de rea credinta sa nu-si vada tatal dar este peste puterile mele sa inteleg cum de are bani pt a aduce imbunatatiri in locuinta mamei sale dar de ceea ce are nevoie piciu nostru nu. mai grav e ca chiar in acest moment am inchis apelul primit de la el in care am suportat niste injurii si o mascarada de toata frumusetea, iar pe linga toate astea ma ameninta ca ia baiatu cind vrea "muschiul lui"pt ca el mai are inca cheie de la ceea ce afost cindva casa noastra. eu insa vreau doar sa nu ma mai maltrateze psihic si nici sa nu dispuna atunci cind are el chef de cel mic mai ales ca nu vrea sub nicio forma sa ma ajute la intretinere celui mic nici chiar acum cind stie foarte bine ca este programat la o interventie chirurgicala
va multumesc

Alte discuții în legătură

In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in primul rind Hristos a inviat , iar in al doilea rind daca sotul meu a abandonat deja casa si copilul nostru au pos sa-i refuz dreptul de a-mi lua copilul la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor maroma maroma Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de vizita minor la ... (vezi toată discuția)