in primul rind Hristos a inviat , iar in al doilea rind daca sotul meu a abandonat deja casa si copilul nostru au pos sa-i refuz dreptul de a-mi lua copilul la el si de al aduce atunci cind are el chef?
va este incredintat dvs copilul?daca nu ,faceti actiune in instanta de incredintare minor(in functie de varsta in instanta se tine cont si de dorinta copilului) si atunci se va stabili si daca tatal va avea sau nu drept de vizita; contactati un avocat sa va ajute. Succces!
Daca printr-o hotarare a instantei sotul are drept de vizita stabilit prin posibilitatea de a lua copilul la el, nu puteti decat sa introduceti o actiune pentru modificarea acetstui drept, dar numai extrem de temeinic motivata, iar dreptul la vizita al celuilalt parinte nu va fi desfiintat de nicio instanta decat in situatii extreme (ca de ex. cazul parintelui pus sub interdictie sau decazut din drepturile parintesti!).
Pentru situatia in care copilul nu este inapoiat parintelui caruia i-a fost incredintat asa cum prevede hotararea, se poate face plangere penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului, in varianta prevazuta de art.307 alin.1 C.pen. (retinerea de catre un parinte a copilului minor fara consimtamantul celui caruia ii este incredintat)
puteti sa nu fiti de acord sa-l ia, dar deocamdata, pana la incredintarea minorului unuia din parinti, aveti drepturi egale in ceea ce priveste copilul. acesta nu este o unealta sau arma buna de folosit impotriva sotului. iar acest copil are dreptul sa aiba relatie cu tatal sau
Pentru a transa neintelegerile va trebuie si dvs. o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului.
Se poate obtine pe cale de ordonanta presedintiala.
Pentru actiunea in justitie este indicat sa aveti avocat angajat.