avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinere minor

buna seara tuturor celor care au fost aproape de mine in momentele mele cele mai grele. cu bucurie in suflet va spun ca mi-am revenit total si ca tot ceea ce incearca sotul meu sa faca ma lasa rece. am intrat in posesia motivelor sale pt cererea de divort si de acum inainte stiu ce am de facut pt ca atit el cit si mama lui care se pretindea a fii de partea mea sint 2 tarantule mi-au ascuns faptul ca astazi aveam programata vizita celor de la autoritatea tutelara;inca i-mi ascund faptul ca trebuie sa ma prezint luni la aceiasi institutie(eu am luat leg telefonic deja cu d-na referent), si multe altele.intrebarea mea este urmatoarea: la vizita doamnei referent de luni trebuie sa ia parte si avocatul meu sau nu.
Va multumesc inca odata si astept sfaturile dvs in continuare.......:)

Cel mai recent răspuns: ivanflorentina50 , utilizator 21:31, 27 Martie 2010
Ancheta sociala vizeaza conditiile celor 2 soti pentru a asigura cresterea si educarea minorului (venituri, locuinta, atasament, etc). Nu e necesara prezenta avocatului.
Pentru efectuarea anchetei sociale nu este necesara prezenta avocatului....cei desemnati cu efectuarea anchetei sociale vor constata conditiile pe care fiecare parinte i le poate oferi copilului .
Nu e necesar a fi prezent avocatul . Obiectivele anchetei sociale sunt stabilite de instanta , iar autoritatea tutelara nu face decat sa constate o stare de fapt. Totusi nu trebuie subestimata puterea unei astfel de anchete sociale , cateodata decisiva intr-o "lupta stransa" .
Ancheta sociala, este necesara si are un rol important in hotararea ce urmeaza a fi luata de instanta. Se va tine cont si de opinia scrisa (rocomandarea), a celor de la autoritatea tutelara cu privire la incredintarea minorului..
buna seara. va rog sa-mi spune-ti daca sintem in proces de divort de fapt citatia nu a sosit tatal lui filip i-mi face tot felul de sicanii luindul la el iar cind vine seara nu mai vrea sa mi-laduca acasa cu toate ca la el unde locuieste nici macar nu doarme cu el ci cu soacra mea si in compania a doi catei. va rog spuneti-mi pot sa refuz ca tatal lui sa mi-l mai ia si sa ramina peste noapte la el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor la notariat anabianca5 anabianca5 Buna seara As dori sa stiu daca pentru divortul la notariat ce implica si minori este necesara sau obligata efectuarea anchetei sociale pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)