avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca hotararea de divort este definitiva si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca hotararea de divort este definitiva si incredintarea minorilor este definitiva?

As avea si eu o intebare? Prin horararea de divort se stabileste si cui raman copii spre crestere si educare si programul de vizita al celuilalt sot. Se considera horararea definitiva si irevicabila de incredintare a minorilor hotararea de divort sau trebuie un alt proces de incredintare a minorilor?
Cel mai recent răspuns: adriana niculescu , utilizator 20:53, 20 Aprilie 2010
Daca prin hotararea de divort s-au incredintat minorii si s-a stabilit cine da pensie de intretinere si programul de vizita...inseamna ca la ramanerea definitiva a acestei hotarari raman definitive toate masurile dispuse prin aceasta hotarare.
Nu mai trebuie un alt proces pentru instanta deja s-a pronuntat.
Se considera horararea definitiva si irevicabila de incredintare a minorilor hotararea de divort sau trebuie un alt proces de incredintare a minorilor?

La ramanerea definitiva a hotararii de divort raman definitive toate masurile pronuntate prin aceasta hotarare referitoare la incredintarea minorilor,program de vizita si pensie de intretinere.
Asadar,nu este nevoie de un alt proces in vederea incredintarii copiilor.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
hotararea e definitiva, dar in privinta copiilor acestia daca sotul face cerere de reincredintare si face dovada ca sau schimbat conditiile initiale, poate castiga
Am inteles. Deci pot trece frontiera cu copilul meu fara a mai solicita si aprobarea celuilat parinte ?
asta, da! clar.. nu mai aveti nevoie de acordul celuilalt parinte

Alte discuții în legătură

Divort prin intelegere nomoreno nomoreno In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor cris_deo cris_deo Buna seara . Daca prin sentinta judecatoreasca sotul parat este obligat la plata pensiei de intretinere acest lucru inseamna ca si copii sunt incredintati de ... (vezi toată discuția)
Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)