avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara . Daca prin sentinta judecatoreasca sotul parat este obligat la plata pensiei de intretinere acest lucru inseamna ca si copii sunt incredintati de instanta sotului reclamant?!, sau aceasta procedura se stabileste prin hotarare de divort?
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 20:04, 15 Aprilie 2009
este obligat la pensia de intretinere sotul caruia nu i se inceredinteaza minorii, cel caruia i se incredinteaza se presupune ca le acorda intretienere de drept.

av zaharia f.
De obicei sotului caruia i se incredinteaza copilui este tutorele legal al copilului. Celalalt sot (parinte) este obligat sa contribuie la cresterea si intretinerea minorului stabilindu-i-se obligatia de plata a unei pensii si, daca a solicitat, un program de vizitare
In sentinta data se specifica obligativitatea unei pensii de intretinere in temeiul art.86 si art.107 codul familiei dar nu se specifica clar daca sunt incredintati sotului reclamant. As dori sa stiu daca acest aspect al incredintarii copiilor se specifica in cazul procesului ce are ca obiect --pensia de intretinere sau in cazul hotararii de divort? vreau sa mentionez ca fac aceste intrebari deoarece am primit o sentinta de pensie de intretinere in care ex-sotia a fost reclamanta si sunt in desfasurarea unui proces de divort la care eu sunt reclamant.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
cris_deo, utilizator
Sa intelegem ca aveti pe rolul instantei 2 procese? Unul de divort si unul pentru stabilirea pensiei de intretinere?
Trebuie sa spuna instanta care judeca cererea de incredintare sau divort cui se incredinteaza copiii.
Nu e musai sa existe o incredintare ca unul dintre soti sau ambii sa fie obligati la plata unei pensii de intretinere.

IN dosarul de pensie de intretinere instanta nu e investita sa se pronunte cu privire la incredintare si ea nu se poate pronunta decat extrem de rar, cand o obliga legea, pe situatii in afara cadrului procesual creat de parti...

Alte discuții în legătură

Litispendenta sau suspendare? dandanaua dandanaua Sotul introduce actiune pentru obligarea sotiei care a parasit domiciliul conjugal la pensie de intretinere pentru minor.Intre timp, sotia introduce actiune de ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)
Platesc pensie alimentara pt 2 copii si dupa ce prin ordonanta presidentiala mi s-a reincredintat mie unul? aadialeda aadialeda dupa divort,2 copii minori au fost incredintati tatalui;mama plateste pensie lunar pt cei 2 copii;dupa sentinta data in ordonanta presidentiala pt ... (vezi toată discuția)