avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog un sfat urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog un sfat urgent

Pentru a....5 sau a 6-a oara sunt in divort,divortul fiind bagat de fiecare data de sotie la indemnul...soacrei.Dupa ce in Oct 2009 s-a renuntat la ultimul,acum s-a bagat iar,ea plecand iara la..parintii ei.Nu stiu inca pe nimeni cu asa performanta,tragedia consta in faptul ca avem un copil minor de 2.8 luni,copil pe care nu l-am mai vazut de 3 luni,asta tot din cauza si ,,sfaturile,, date de socrii sotiei mele.Ce pot face sa-mi vad copilul? Va rog sa ma credeti ca nu stiu ce sa ma mai fac cu ei.

Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:50, 11 Martie 2010
Pana la o solutionare definitiva a divortului puteti solicita un program de vizitare al minorului.
Va multumesc pentru timpul acordat si va mai deranjez cu o rugaminte.Cum se procdeaza pt a obtine acest program de vizitare?Ce inseamna mai exact acest program?
Va multumesc si va doresc multa sanatate si zambete pe chipurile celor dragi.
Introduceti la instanta unde se judeca divortul o cerere pt ordonanta presedintiala de stabilire a unui program temporar de vizitare a minorului.
Programul il propuneti dvs., de exemplu, o ora pe zi, in fiecare zi, doua week-end-uri pe luna, un an vacanta de Paste la dvs., celalalt an cea de Craciun, jumatate din vacanta de vara etc.
Va ganditi cum ati dori dvs. sa fie acest program.
Ordonanta presedintiala e temporara si executorie, pe durata divortului si pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de incredintare/stabilire a unui program permanent de vizita.
Succes!
Faceti o cerere prin care o chemati in judecata pe sotie si solicitati instantei sa va acorde un program rezonabil in care sa puteti vizita minorul, de preferat in afara domiciliului mamei sale. Cererea se timbreaza cu 6 lei si 0,3 lei timbru judiciar si trebuie sa administrati probe. Adica: acte, interogatoriu, martori, anchete sociale la domiciliul dvs si al sotiei. Cererea se introduce la judecatoria in circumscriptia careia locuieste sotia cu minorul
Oooppppssss. Am crezut ca sunteti barbat,fara sa vad fotografia...m-a dus in eroare prescurtarea...Sorry

Alte discuții în legătură

Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil - etape Valentin40 Valentin40 Am divortat in 2013 - custodie comuna cu domiciliul la mama . Dar de 3 luni de zile \\"mama\\" a intors copilul impotriva mea ( copil baiat 11 ani ) astefel ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor inainte de sentita divortului? vulpitza_mik vulpitza_mik Buna seara! m-ar interesa deslusirea acestei probleme. Fratele meu este in divort, avand un copil rezultat din casatoria cu sotia lui. Problema este ca sotia ... (vezi toată discuția)