Buna seara! m-ar interesa deslusirea acestei probleme. Fratele meu este in divort, avand un copil rezultat din casatoria cu sotia lui. Problema este ca sotia nu il mai lasa sa vada copilul. se poate face ceva in acest sens pana la definitivarea sentintei?poate depunde vreo cerere la judecatoare sa-i dea program de vizita pana se da sentinta?
La urmatorul termen trebuie sa solicite instantei (in sedinta de judecata) sa se pronunte prin ordonanta cu privire la incredintarea minorului pe durata divortului si cu privire la dreptul de vizitare al celuilalt parinte (adica al fratelui, pt. ca mai mult ca sigur copilul va fi incredintat mamei); va trebui sa faca o propunere instantei cu privire la programul de vizitare, deci sa se gandeasca dinainte.
Sau sa depuna de pe acum o cerere in acest sens, in acelasi dosar (trebuie sa aveti grija sa specificati corect numarul de dosar pe cerere si sa o depuneti prin registratura judecatoriei).
De unde e mai mult ca sigur?
Cred ca ar trebui sa renuntam la preconceptiile astea, am vazut tati seriosi, responsabili... cel putin ca mamele... Din pacate, multi nu au sansa. Din nefericire, multi nu-si viziteaza copiii tocmai din aceste preconceptii, cred ca mama e totul si ei nimic, oricum. E fals.
Ordonanta presedintiala este un proces separat care nu se va judeca de acelasi complet (nu e regula, dar va fi distribuit aleatoriu); dureaza una-doua luni, depinde de instanta... cat e de ocupata, depinde de partea adversa cat vrea sa taragane si mai depinde si de partea care face cererea, cat e de diligenta, daca are avocat sau nu.
Taxa de timbru e mica, puteti arata reaua-credinta a mamei, ea va plati cu siguranta alte cheltuieli... puteti sa incercati sa vorbiti cu ea (cu avocatii sau nu) si sa ii aratati ca veti castiga, doar difera timpul pentru dv. si banii pe care-i plateste pe procese pentru ea.
Multa bafta!