avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor inainte de sentita divortului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor inainte de sentita divortului?

Buna seara! m-ar interesa deslusirea acestei probleme. Fratele meu este in divort, avand un copil rezultat din casatoria cu sotia lui. Problema este ca sotia nu il mai lasa sa vada copilul. se poate face ceva in acest sens pana la definitivarea sentintei?poate depunde vreo cerere la judecatoare sa-i dea program de vizita pana se da sentinta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:40, 22 Iulie 2008
Nu sunt avocat, dar va pot spune ce am facut eu., in urma cu doua luni.
I-am explicat fostei sotii, ca nimeni si nimic nu ma poate impiedica sa ma duc sa-mi vad copilul (1 an si 8 luni ), ca atat timp cat nu are o hotarare judecatoreasca, nu spune nicaieri unde sa stea copilul, ca pot lua copilul oricand doresc, cu riscul de a raspunde penal in fata legii( risc foarte mic ), ca exista un articol 307 C.p., dar nu fac nici unul dintre aceste lucruri pentru ca imi iubesc copilul si numai copilul ar avea de suferit in urma acestor fapte. In cel mult doua saptamani sotia fratelui s-ar putea sa inteleaga. Inca un sfat : sa nu se certe cu sotia in fata copilului si sa nu-i faca sicane acesteia, sa se concentreze doar asupra copilului.
si eu am vb cu cineva care a avut asemenea problema si am vazut ca se poate obtine un program de vizitare mai inainte de finalizarea procesul e divort folosind ordonanta presedintiala.
:offtopic: Marian, te rog frumos sa nu mai repeti raspunsurile anterioare, e obvositor...
In plus, e enervant ca raspunzi unor probleme terminate acum cateva luni ... mai era cineva pe forum care proceda similar, dezgropa potcoave de cai morti, acum nu mai este... ;)

Te rog mult, raspunsurile date dupa 2,5 luni sunt si inutile si enerveaza userii care urmaresc aceste subiecte... le apare un mesaj nou in care nu e nimic nou de fapt...
Si nu are niciun rost sa spui: da, asa e, se poate... sau sunt de acord etc. Astfel de raspunsuri sunt inutile si descurajate de Regulamentul de postare.

Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat urgent Daniel35 Daniel35 Pentru a....5 sau a 6-a oara sunt in divort,divortul fiind bagat de fiecare data de sotie la indemnul...soacrei.Dupa ce in Oct 2009 s-a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Durata proces incredintare Ecaterinaa Ecaterinaa Buna dimineata, As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data. Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca ... (vezi toată discuția)