avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in decurs cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in decurs cu copii

Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o problema,multa lume divorteaza,dar nu-l lasa sa aiba un contact normal cu copii,nu le da voie copiilor sa vorbeasca civilizat cu tatal la telefon si nici cu copilul ramas in urma nu vrea sa aiba contact ca mama si copil.Sunt in curs de divort si urmatorul proces este tocmai in octombrie 2010.Deci pana se decide unde vor ramane minorii dureaza mult si locuiesc departe unii de altii.Cum poate proceda sa-si ia si el ca tata copii in vacanta la el si ce poate face sa aiba un contact normal cu copii lui?Asta isi doreste,dar de fiecare data cand suna sa vorbeasca cui ei primeste doar vorbe urate de la fosta sotie si il ameninta impreuna cu fratele ei ca no sa-si mai vada copii.Are nevoie de o dovada de ceva sa-si poata lua copii la el in vacanta de vara?Sa mearga cu politia de la comuna la ea si sa ia si el copii?Daca ar fi fost un tata carei maltrata poate era alta problem,dar pentru el copii sunt totul,face orice pentru ei ,dar nui place sa incalce legea,vrea pur si simplu dreptate.Copilul care i l-a lasat acasa e o minora de 14 ani,deci se descurca destul de bine ca tata,si cei care i-a luat sunt un minor de 11 ani si o minora de 9 ani.vrea din tot sufletul un sfat legal.
Va multumesc anticipat.
Gina S.V
Cel mai recent răspuns: Gina S.V , utilizator 22:57, 14 Iunie 2010
sa faca cerere de ordonanta presidentiala ori pt incredintare provizorie pana la terminarea divortului sau macar, pt program de vizita.
trebuie sa ceara ajutorul unui avocat.
daca merge cu politia la mama, nu rezolva mare lucru
Tatal poate sa ceara incredintarea sau macar stabilirea unui program de vizita al minorilor,pana la finalizarea procesului de divort pe calea unei ordonante presedintiale,cerere ce se va judeca de urgenta.
Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat pentru a va indruma,formula cererea etc.
Sa depuna cat mai urgent o cerere de ordonanta presedintiala fie:
- pentru stabilire program provizoriu de vizita minori pana la finalizarea divortului;
- pentru incredintare provizorie pana la finalizarea divortului, in situatia in care a solicitat in calitate de reclamant sau, in calitate de parat, prin cerere reconventionala, incredintarea minorilor.
Recomand calduros angajarea unui avocat. Daca actiunea sau probatoriul nu vor fi facute cum trebuie, un esec este foarte posibil. ;)
Hotararea de divort nefiind definitiva si irevocabila, sotii
sunt in continuare casatoriti si prin urmare, tatal poate
merge oricand sa vada si sa-si ia copii.
In masura in care este impiedicat poate formula o cerere
de ordonanta presedintiala de incedintare minori - daca
vrea sa creasca el copii sau de legaturi cu minorii -daca
vrea doar sa-i vada.
Cererile de ordonanta presedintiala se judeca de urgenta,
chair si pe timpul vacantei judecatoresti.
Va multumesc la toti pentru raspuns.Stie acum ce poate face.
Gina S.V

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in desfasurare;incredintare minor dulcedor dulcedor buna seara va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat am depus acte cerere reconventionala divort,deoarece sotul a intentat divortul;el cere custodia ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa imi vad copii pe cale legală Lavinia M C Lavinia M C Buna ziua! Sunt Lavinia si sunt divorțat de 2 ani! In urma divorțului am decis să las copii la tata deoarece nu aveam cum sa ii iau la mine in acel moment, ... (vezi toată discuția)
Proces de divort-situatie copii tudosoiu tudosoiu Buna seara, sunt in proces de divort cu sotul meu. El a parasit casa bun comun si locuieste la parintii lui. Avem doi copii minori (fetita de 4ani si baietelul ... (vezi toată discuția)