avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de divort-situatie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de divort-situatie copii

Buna seara, sunt in proces de divort cu sotul meu. El a parasit casa bun comun si locuieste la parintii lui. Avem doi copii minori (fetita de 4ani si baietelul de un an) care sunt la mine.Dupa aproximativ o saptamana a venit sa-i vada. Pe fata a luat-o cu el spunand ca o aduce a doua zi. A adus-o dupa doua zile iar pe baiat il vede doar 10 min. si pleaca. In aceasta seara iar a luat-o la el. Ce pot face in aceste situatii? Sa mai las copilul sa plece cu el? Am incercat sa-i vorbesc spunandu-i ca, casa copiilor este aici, si poate veni oricand. Copii nu sunt o minge de ping-pong sa-i jucam de colo- colo dar refuza sa vorbeasca cu mine.El nu mai contribuie cu nimic la ingrijirea lor. Este parinete doar de noapte si, de 10 minute.
Cel mai recent răspuns: tudosoiu , utilizator 16:08, 19 August 2010
nu-i puteti ingradi dreptul tatalui de a-i lua , de a-i vedea pe copii si nici nu trebuie sa-i interziceti sa ma ia fata ca sa nu il inraiti si sa ajungeti la discutii pe tema programului de vizita. lasati-l asa si cautati sa colaborati cat mai mult cu tatal copiilor. sa nu il invrajbiti daca ii puneti vreo restrictie.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Mi-ati dat o oarecare liniste. O seara buna
Fiecare parinte are dreptul sa aiba legaturi personale cu minorii. Mai ales in cazul dvs cat nu s-a pronuntat instanta de judecata cu privire la incredintarea minorilor, ambii parinti au drepturi (dar si obligatii) egale.
sigur nu doriti sa va razbunati pe tatal copiilor? asteptati pana se va pronunta divortul si atunci instanta va fixa un program de vizitare al tatalui.
Eu am intentat actiunea de divort deoarece incepuse sa bea si devenea violent. Nu vreau sa ma razbun pe el. Ceea ce ii cer este sa ne comportam civilizat si maturi macar in fata copiilor. Dar refuza sa vorbeasca cu mine sau sa ma asculte.

Alte discuții în legătură

Program vizita zitus zitus as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)
O solutie paul_michis paul_michis am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)