avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita

as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D
am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot timpul imi fac scandaluri pt copii. un an de zile ne am inteles destul de bine , am lasat copii la bunici de 2 ori pe luna , dar dupa procesul definitiv de divort situatia s a inrautatit. fosta mea soacra tine partea lui fiusau ( 100% ceea ce nu mi se pare normal in situatia de fata , si pt ca ea stie cel mai bine ce violent si alcoholic este fostul meu sot), eu nu mai vorbesc cu ei pt ca m a scos in strada cu 2 copii mici , desi au 3 locuinte unde sa stea. ea a vrut sa ne impacam , dar nu am mai putut supune copii violentelor si certurilor. tot imi zice ca ea are drep la copii, inca sentinta definitiva nu a venit , am divortat in 25 iunie.
as vrea sa stiu daca le permit copiilor sa mearga la bunici exista posibilitatea sa nu mi i returneze, pana nu vine sentinta . eu mor fara copii, nu as vrea ca ei sa fie vreu n mijloc de razbunare .
o alta intrebare , daca vreau sa ies cu copii in strainatate trebuie sa am acordul tatalui?
si daca vreau sa imi incep viata noua in strainatate , este posibil?
noi vrem doar o viata linistita
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:13, 23 Iulie 2010
In cadrul procesului de divort ,instanta de judecata s-a pronuntat cu privire la un program de vizita al minorilor de catre tata?
da , s a stabilit un program de vizita sub supravegherea parintilor, pt tata
dar nu cred ca pt bunici, el nu a vizitat copii timp de un an deloc
Sentinta de judecata face referire la dreptul sotului caruia nu i s au incredintat minorii,in speta tatal.De ce incredintati minorii altor persoane?
Drept de vizitare:
1. Copiii nu se afla in proprietatea nimanui, avand dreptul de a avea relatii personale cu ambii parinti.
2. Ambii parinti trebuie sa se implice responsabil in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului lor
3. Copilul nu trebuie folosit NICIODATA ca mijloc moral sau sentimental de razbunare sau de santaj fata de calalalt parinte intrucat acest lucru este perceput de copil si se va rasfrange asupra cresterii si dezvoltarii sale

In conditiile in care v-au fost incredintati copiii, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a calatori in alta tara, va fi suficient sa aveti hotararea definitiva tradusa si legalizata la trecerea frontierei.
Daca doriti sa va stabiliti in alta tara cu copii va fi dificil sa respectati programul de vizita al tatalui (hotarat in instanta). Acest lucru va poate crea probleme in sensul ca tatal va poate da in judecata pentru nerespectarea programului de vizita. In ceea ce-i priveste pe bunici, daca doresc sa-si viziteze nepotii si sa mentina legatura cu ei, pot sa-i viziteze la domiciliul dvs. Copiii au dreptul sa pastreze relatiile cu familia si bunicii fac parte din familie.
L.C.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Laura Ciobeica, moderator
tatal a primit dreptul la copii DOAR sub supravegherea parintiilor

Alte discuții în legătură

Proces de divort-situatie copii tudosoiu tudosoiu Buna seara, sunt in proces de divort cu sotul meu. El a parasit casa bun comun si locuieste la parintii lui. Avem doi copii minori (fetita de 4ani si baietelul ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui de a-si vedea copiii important important Cum se procedeaza in urma divortului pt ca tatal sa-si vada copiii?In coditiile in care tatal a fost violent cu unul dintre copii,cu sotia in prezenta ... (vezi toată discuția)
Nu este de acord cu cresa kooriz kooriz Buna ziua, sunt divortata din aprilie, si am un copil care in luna urmatore impineste doi ani, si este incredintata mie spre crestere. Cand impineste copilul ... (vezi toată discuția)