avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita

as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D
am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot timpul imi fac scandaluri pt copii. un an de zile ne am inteles destul de bine , am lasat copii la bunici de 2 ori pe luna , dar dupa procesul definitiv de divort situatia s a inrautatit. fosta mea soacra tine partea lui fiusau ( 100% ceea ce nu mi se pare normal in situatia de fata , si pt ca ea stie cel mai bine ce violent si alcoholic este fostul meu sot), eu nu mai vorbesc cu ei pt ca m a scos in strada cu 2 copii mici , desi au 3 locuinte unde sa stea. ea a vrut sa ne impacam , dar nu am mai putut supune copii violentelor si certurilor. tot imi zice ca ea are drep la copii, inca sentinta definitiva nu a venit , am divortat in 25 iunie.
as vrea sa stiu daca le permit copiilor sa mearga la bunici exista posibilitatea sa nu mi i returneze, pana nu vine sentinta . eu mor fara copii, nu as vrea ca ei sa fie vreu n mijloc de razbunare .
o alta intrebare , daca vreau sa ies cu copii in strainatate trebuie sa am acordul tatalui?
si daca vreau sa imi incep viata noua in strainatate , este posibil?
noi vrem doar o viata linistita
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:13, 23 Iulie 2010
Dati-mi voie sa nu inteleg.Adica sotul dvs-tatal-a primit drept de vizita al minorilor doar fiind supravegheat de parintii sai-de bunici???????
da , exact , pt ca este imprevizibil si violent, dar eu cred ca fara tatal copiilor bunicii nu au drepturi asupra copiilor , nu ?
De la acest fapt provine inversunarea parintilor, se considera indreptatiti, atat timp cat fiul lor este cum este, sa "profite" ei de vizitele copiilor la domiciliul tatalui.
Se poate revizui in instanta dreptul de vizita al tatalui in cazul in care aveti motive temeinice
Potrivit art. 16 alin. 1 si 2 din Legea nr. 272/2004:
(1) Copilul care a fost separat de ambii parinti sau de unul dintre acestia printr-o masura dispusa in conditiile legii are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
(2) Instanta judecatoreasca, luand in considerare, cu prioritate, interesul superior al copilului, poate limita exercitarea acestui drept, daca exista motive temeinice de natura a periclita dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala a copilului.

L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de divort-situatie copii tudosoiu tudosoiu Buna seara, sunt in proces de divort cu sotul meu. El a parasit casa bun comun si locuieste la parintii lui. Avem doi copii minori (fetita de 4ani si baietelul ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui de a-si vedea copiii important important Cum se procedeaza in urma divortului pt ca tatal sa-si vada copiii?In coditiile in care tatal a fost violent cu unul dintre copii,cu sotia in prezenta ... (vezi toată discuția)
Nu este de acord cu cresa kooriz kooriz Buna ziua, sunt divortata din aprilie, si am un copil care in luna urmatore impineste doi ani, si este incredintata mie spre crestere. Cand impineste copilul ... (vezi toată discuția)