avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o solutie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o solutie

am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program de vizitare pe care nu e obligata sa mil respecte, iar o data plecata nu am dechit sa imi vizitez fetita in strainatate vreau sa stiu daca pot face ceva. acuma am aflat ca [custodie comuna nu este la noi]. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 22:57, 5 Februarie 2010
Pentru a scoate minora din tara, are nevoie de procura din partea dvs.
Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare a minorului este suficienta pentru a iesi din tara.
Solicitati,in scris la primul termen ,prin cerere reconventionala , sa vi se stabileasca un program de viiizitare a minorului si atunci mama minorei va fi obligata sa obtina si acordul dvs.dat in fata unui notar
nu poate sa scoata copilul fara acordul tau.
E o problema delicata si des intalnita.
Unii spun ca poti sa iesi din tara cu minorul, fara acordul celuilalt parinte... altii ca nu poti... Unii ca daca mergi intr'o tara din UE, nu ai nevoie...:O:O:O
De fapt,pana la urma cum e?
am vorbit cu trei avocati, si toti mi-au spus ca poate pleca fara aprobarea mea. programul de vizitare nu este obligata sa il respecte. am fost la tribunal si era un caz similar, domnul a primit telefonic stirea ca baiatul lui este in strainatate. si avea program de vizitare. i sa spus ca poate merge sa isi vada baietelul dincolo respectind programul. nimeni nu o poate obliga pe mama sa se intoarca acasa. mie mi se pare nasol. ori cum primim mult mai putin pe motiv ca nu am fi instare sa facem ce face o mama, dar sa te trezesti fara copil pentru simplu fapt ca nu te mai intelegi cu mama lui.............. Multumesc pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie firanc firanc buna,sunt divortat de 2 ani si am o fetita.avem custodie comuna cu drept de vizita al mamei .mama fetitei plecata de un an in italia.de 2 luni nu mai plateste ... (vezi toată discuția)