avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie

buna,sunt divortat de 2 ani si am o fetita.avem custodie comuna cu drept de vizita al mamei .mama fetitei plecata de un an in italia.de 2 luni nu mai plateste pensie alimentara,nu am nevoie.vreau sa imi iau fetita in germania unde stau de o luna.cum procedez daca mama se impotriveste
mama,nu intentioneaza sa aduca fetita in italia inde lucreaza fara forme legale,dar nici nu vrea sa ma lase sa o aduc in germania unde locuiesc si muncesc cu documente in regula.mentionez ca fetita mi-a fost incredintata .
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
gi-jane2, moderator
situatia dvs. este destul de complicata: cum v-a fost incredintata minora, daca dvs. locuiti in Germania si minora in Romania ?!??!?!?!?
in momentul divortului locuiam in romania
in germania sunt venit din iulie 2013

- pentru a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
gi-jane2, moderator
Pentru a putea lua copilul in Germania va trebui sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati acesteia stabilirea domiciliului minorei la locuinta dvs. din Germania.

Oricum in acest moment, atat dvs. cat si mama minorei puteti fi acuzati de autoritatea tutelara pentru abandon.

Mama minorei, pentru faptul ca nu a a platit pensia de intretinere stabilita in sarcina acesteia pentru minora, iar dvs. pentru ca din aprilie 2013 nu ati mai locuit impreuna cu minora desi aceasta v-a fost incredintata dvs.
Da, pentru a pleca in strainatate e necesar alt proces.
Nu se poate iesi din tara decatvasa sau cu acordul celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Custodie minor CostyM CostyM barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)