avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in desfasurare;incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in desfasurare;incredintare minor

buna seara
va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat
am depus acte cerere reconventionala divort,deoarece sotul a intentat divortul;el cere custodia copilului minor de 3 ani,de aceea am facut aceasta cerere;problema este ca el continua cu scandalul,amenintarile,cearta si are pretentia sa-i dau copilul cand vrea el,asta insemnand si de 3 ori pe saptamana,neanuntandu-ma din timp,doar cu mesaj trimis cu maxim 2 ore inainte sa vina dupa copil
nu exista nimic care sa ma ajute sa nu ne mai terorizeze astfel,adica ce drepturi are el?
in urma cu 3 zile a fost si reprezentanta de la ancheta sociala sa vada conditiile copilului si i-am spus ca mereu face scandal de fata cu copilul
va rog sa-mi spuneti ce as putea face
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:14, 19 Decembrie 2009
Conform Art. 613 indice 2 din C. pr. Civila , instanta poate lua unel masuri vremelnice pe parcursul derulariiprocesului de divort., prin ordonanta presedintiala . Măsuri vremelnice, cu privire la încredinţarea copiilor minori, la obligaţia de întreţinere, la alocaţia pentru copii şi la folosirea locuinţei, se pot lua de instanţa la care s-a îndreptat acţiunea de divorţ .Puteti cere dec i instantei , dispunerea unor asemenea masuri pana la pronuntarea hotararii de divort.
Introduceti ordonanta presedintiala, solicitand incredintarea minorului si un program de vizitare pt tata, pana la ramanerea definitiva a cererii de divort.
multumesc frumos
va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi
Dumneavoastra va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul , in vederea luarii , pe cale de ordonanta presedintiala , a unei masura temporare- aceea a incredintarii .

In acest mod , copil va fi protejat de acest climat in care e crescut in acest moment , in care exista agresiune.
Dumneavoastra , insa , nu justificati niciun interes , in vederea stabilirii unui program de vizita al tatalui .
Sistarea unor relatii defectuoase (mai precis inlaturarea posibilitatii de a fi in contact cu acest copil , cata vreme cauzeaza o atmosfera tensionata in aceasta familie ) poate fi dispusa ,in mod vremelnic , pe cale de ordonanta presedintiala , justificand o urgenta in acest sens.
Ramane ca acesta sa-si exprima dorinta de a pastra legatura cu propriul copil si la latitudinea instantei de judecata sa aprecieze oportunitatea unui program de vizita.

Ulterior , cand relatiile vor fi mai putin tensionate si va exista un climat de cooperare , nu unul de ingreunare a unui moment dificil , acela al separatiei ,tatal isi poate valorifica dreptul de a se implica intr-o buna crestere si educatie a copilului ( aceasta e pozitia mea , intrucat consider ca implicatia ambilor parinti , ca aliati , duce la o buna dezvoltare si formare a copilului).

Succes.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia copilului inainte de pronuntarea divortului,din cauza tatalui violent irisred irisred Cum pot obtine custodia mai repede de pronuntarea divortului de un tata violent fizic si verbal,care creaza o stare de tensiune si certuri violente netinand ... (vezi toată discuția)