avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum as putea sa imi vad copii pe cale legală
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum as putea sa imi vad copii pe cale legală

Buna ziua! Sunt Lavinia si sunt divorțat de 2 ani! In urma divorțului am decis să las copii la tata deoarece nu aveam cum sa ii iau la mine in acel moment, pentru că ma mutasem cu gazda si imi schimbasem locul de munca iar pe cei mici nu aveam cu cine sa ii las. Instanța a decis că eu sa plătesc pensia alimentară iar custodia sa fie comuna. Tatăl de vre-un an imi da fata si băiatul cand are el chef. Adică la o lună Și ca sa pot sa ii iau si la o lună trebuie sa ma rog de el sa mii dea sau sa fac sesizare la protecția copilului. Am demarat un proces de dare in judecata pentru că sa avem un program de vizita, iar el a zis ca pana la decizia instanței nu o sa mai imi dea copii asta înseamnă că eu teoretic o sami vad copii tocmai peste 3 luni sau mai mult. Cec pot sa fac in cazul acesta? Cum as putea sami vad copii pana se pronunță instanta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 12:31, 5 Noiembrie 2019


Lavinia M C a scris:

Buna ziua! Sunt Lavinia si sunt divorțata de 2 ani! In urma divorțului am decis să las copii la tata deoarece nu aveam cum sa ii iau la mine in acel moment, pentru că ma mutasem cu gazda si imi schimbasem locul de munca iar pe cei mici nu aveam cu cine sa ii las. Instanța a decis că eu sa plătesc pensia alimentară iar custodia sa fie comuna. Tatăl de vre-un an imi da fata si băiatul cand are el chef. Adică la o lună Și ca sa pot sa ii iau si la o lună trebuie sa ma rog de el sa mii dea sau sa fac sesizare la protecția copilului. Am demarat un proces de dare in judecata pentru ca sa avem un program de vizita, iar el a zis ca pana la decizia instanței nu o sa mai imi dea copii asta înseamnă că eu teoretic o sami vad copii tocmai peste 3 luni sau mai mult. Cec pot sa fac in cazul acesta? Cum as putea sami vad copii pana se pronunță instanta. Multumesc!

Pe cale de ordonanță președințială solicitați stabiliea unui program provizoriu până se pronunță instanța în dosarul de fond!
Această procedură se judecă în mod operativ!
Trebuie să formulati o nouă cerere, o procedură specială numita ordonanța presedintiala care se judecata foarte rapid, in cel mult o luna, prin care să solicitați stabilirea provizorie a unui program de vizita cu minorii pana la soluționarea definitivă a primului dosar. Va sfătuiesc să luați legătura cu un avocat de pe forum cu care să colaborati deoarece este mai dificil acest proces, mai ales daca doriti si urgentarea lui.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)
Unde sa ma adresez gradu39 gradu39 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori Fmrs Fmrs Buna ziua , sunt in proces de divort cu sotia mea , stam separati iar copilul sta cu ea si familia ei , nu ma lasa sa iau si eu copilul la domiciliul meu sa ... (vezi toată discuția)