avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita copil - etape
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita copil - etape

Am divortat in 2013 - custodie comuna cu domiciliul la mama .
Dar de 3 luni de zile "mama" a intors copilul impotriva mea ( copil baiat 11 ani )
astefel ca copilul a ajuns sa imi zica ca nu mai vrea la mine , cu toate ca nu iam facut absolut nimic , dar o cunosc pe fosta sotie cat este de hoata si mincinoasa ( de aia am si divortat de ea ) .Pana acum 3 luni puteam vizita si plimba copilul cat de cat .
De 3 luni nu mai am acces la copil , cu toate insistentele .
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ?
Cum se poate obtine cat mai repede o consiliere psihologica a copilului prin instanta ?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:25, 17 Februarie 2015
puteti sa solicitati fixarea unui program de vizitare prin intermediul instantei, prin ordonanta presedintiala, care se judeca de urgenta.
Depune avocatul o ordonanta prezidentiala , program de vizita dar daca copilul nu vea sa vina la mine sa ne vededem ? ( asa e montat de mam lui si nu are discernamant ).
Ma prezint la domiciliul copilului , dar daca copilul nu vrea ? ce fac mai departe ?
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru stipularea unui program de vizitare.




Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii unui program de vizitare ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).



Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilit un program de vizitare , masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva a procesului transat pe calea dreptului comun.



Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .


In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.

Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe cale dreptului comun ).



Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.


Succes.

aveti sau nu program de relatii personale stabilit prin hotarare judecatoreasca?
nu am program de vizita , doar hotararea de custodie comuna .
Dnul avocat de la divort "a uitat" sa introduca si programul de vizita facut de mine .

Alte discuții în legătură

Am nevoie de mare ajutor - divort cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman, domiciliu minor lenaka7 lenaka7 Buna ziua, spuneti-mi va rog niste solutii referitor la problema mea. Sunt casatorita din martie, am luat numele sotului nu am facut contract inaintea starii ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? silbv silbv sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa divort Desperados Desperados Buna ziua.In urma deciziei de divort...Am dat un copie-paste mai jos ,am niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.Cat timp copilul e la el il.poate duce in ... (vezi toată discuția)