avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de mare ajutor - divort cetatean moldovean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de mare ajutor - divort cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman, domiciliu minor

Buna ziua, spuneti-mi va rog niste solutii referitor la problema mea. Sunt casatorita din martie, am luat numele sotului nu am facut contract inaintea starii civine, suntem doar civil casatoriti in sector 5, acum avem un copil de nici 2 luni, sotul ma ameninta ca ne va lasa dar zilnic va veni SA IA copilul pe 5 ore, mentionez ca inca nu am divortat. Ce pot face?
Va urma sa divortam, eu cu baiatul avem dubla cetatenie romana-moldoveneasca, sotul e doar roman, sunt sigur ca va incerca sa nu ma mase sa plec in md ca sa crec copilul, deoarece dupa divort nu ma tine nimic aici si imobilele parintilor unde as putea sta sunt in md si e mai ieftin sa stau acolo. cum ca trebuie sa procedez legal daca el va insista sa nu ma lase sa scot copilul in md,?Aici stau cu chirie o placesc eu si ma rupem acolo e pe gratis ca avem locuinte. Ajutor!!!
Va trebui ca la procesul divort sa cereti sa se stabileasca locuinta copilului la dvs in Moldova.
Ma tem ca nu sunt sanse mari, mergeti la un avocat...
Pentru copilul dv. e oricum mai bine sa stea aproape de ambii parinti, mai ales ca si tatal il viziteaza; tatal va contribui si el la cresterea copilului? Are job? Legal? Dv. aveti?
Promovati actiunea de divort.


Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumneavoastra, pentru plata pensiei de intretinere si pentru exercitarea autoritatii parintesti ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).


Procesul poate fi transat pe calea dreptului comun.

Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra, masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva si irevocabila a procesului de divort.

Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.

Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe cale dreptului comun ).


Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)
Custodie temporara a unui copil minor teo53 teo53 cum trebuie sa procedez pentru a obtine custodia copilului minor? sant casatorita legitim. din casatorie a rezultat un copil. acum este minor. am locuit cu ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie si divort iohannamaria iohannamaria buna ziua.sunt in divort cu sotul prin mediator.sotul este foarte violent si ma agresat in fata copilului de 12 ani.el este subofiter in armata.am sesizat ... (vezi toată discuția)