avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusiva

Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si batai vreau sa specific ca are antecedente de violenta doar ca eu nu am facut plangere la politie sa nu ii fac rau fata a stat cu mine la domiciliul parintilor mei si venea sa o vada 1-2 ori pe luna si cand a auzit ca am deschis procesul mi-a smuls fata si a plecat cu ea la domiciliul lui specificand ca aici e domiciliul copilului si nu prea imi da voie sa imi vad fata vreau sa stiu si eu cam ce sanse am sa iau in custodie exclusiva (specific le cam are cu bautura )
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:59, 28 Septembrie 2015
Ce proces ati deschis ?
am deschis procesu pentru custodia exclusiva sa o am eu
ok. cereti pe calea ordonantei presedintiale ca locuinta copilului sa fie la dvs pana se va da o hotarare in celalalt proces.
Sansele dvs nu pot fi concret apreciate fara a cunoaste modul cum ati formulat cererea si probele propuse.

Va pot spune ca aveti sanse sa obtineti o astfel de custodie daca probati violenta la adresa dvs si a copilei si faptul ca are probleme cu bautura.

Formulati si o cerere de ordonanta presedintiala de stabilire a locuintei minorei la dvs.

Cu ce va ocupati ? Lucrati ? Ce varsta are copilul ?
Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumneavoastra, pentru plata pensiei de intretinere si pentru exercitarea autoritatii parintesti ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).


Procesul poate fi transat pe calea dreptului comun.




Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra, masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva a procesului de divort.



Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.

Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe cale dreptului comun ).



Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de mare ajutor - divort cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman, domiciliu minor lenaka7 lenaka7 Buna ziua, spuneti-mi va rog niste solutii referitor la problema mea. Sunt casatorita din martie, am luat numele sotului nu am facut contract inaintea starii ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? silbv silbv sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 ... (vezi toată discuția)
Custodie temporara a unui copil minor teo53 teo53 cum trebuie sa procedez pentru a obtine custodia copilului minor? sant casatorita legitim. din casatorie a rezultat un copil. acum este minor. am locuit cu ... (vezi toată discuția)