avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... la cine ramane copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

la cine ramane copilul?

sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 luni.noi ca soti nu ne mai intelegem.eu as vrea sa divortez dar din cauza ca avem fata mie frica sa nu cumva ca ea sa ramana la sotul meu.intrebarea mea este oare se poate ca in urma unui divort fata sa ramana la mine?nu ma intereseaza alte bunuri doar fata.astept un raspuns urgent :((( sunt foarte disperata va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:45, 8 Septembrie 2014
Avand in vedere varsta copilului apreciez ca acesta va ramane cu mama cu conditia ca dvs sa aveti conditii adecvate de crestere (nu va imaginati neaparat suprafete si dotari) si supraveghere a copilului.
Dacă nu vă puteți pune de acord cu privire la custodia copilului, apelați la mediator. Se poate să ajungeți la o înțelegere.Altfel, instanța va acorda custodia aceluia dintre părinți cu privire la care va considera că poate oferi copilului cele mai bune condiții pentru a crește și a dezvolta și conform interesului superior al minorului.Se va efectua și o anchetă psiho-socială .
Autoritatea părintească va fi oricum comună, indiferent la care dintre părinți va rămâne minorul, acest lucru însemnând că vor avea ambii puterea de a decide în cele mai importante aspecte ale vieții copilului.
multumesc pt raspuns...am unde sa locuiesc la parinti mei venituri am pt ca am lucrat inainte de a ramane insarcinata 4 ani si acum primesc indemnizatia pt crestere copil in valoare de 1200 de ron si alocatia de 200 de ron timp de 2 ani dupa care va trebui sa ma reintorc la lucru dar cand se va intampla asta tot va fi supravegheata fata si va avea cine sa aiba grija de ea in timpul in care voi fi la servici...acesta este singurul lucru care ma intereseaza ca fata sa ramana la mine
Daca sotii se inteleg pot divorta la notar chiar si avand un copil minor, cu conditia sa cada de acord asupra tuturor elementelor privind minorul. Exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea locuintei minorului, programul de vizitare si pensia de intretinere.

Daca parintii nu ajung la un acord, atunci va decide instanta in locul dvs si atunci va trebui sa probati toate aspectele concludente pt a se stabili locuinta minorei la dvs.
Cu siguranță fetița va ramine la Dvs din mai multe condiții si urmărind interesul superior al acesteia, dar custodia se va exercita de către ambii părinți conform dispozitiilor NCC

Alte discuții în legătură

Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)
Custodie temporara a unui copil minor teo53 teo53 cum trebuie sa procedez pentru a obtine custodia copilului minor? sant casatorita legitim. din casatorie a rezultat un copil. acum este minor. am locuit cu ... (vezi toată discuția)
Actiune de exercitare a autoritatii parintesti in comun in timpul casatoriei? ionescucarmen ionescucarmen ati mai intalnit ca reclamanta sa introduca actiune in timpul casatoriei sa se stabileasca autoritatea parinteasca in comun si sa fie obligat tatal sa ... (vezi toată discuția)