sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 luni.noi ca soti nu ne mai intelegem.eu as vrea sa divortez dar din cauza ca avem fata mie frica sa nu cumva ca ea sa ramana la sotul meu.intrebarea mea este oare se poate ca in urma unui divort fata sa ramana la mine?nu ma intereseaza alte bunuri doar fata.astept un raspuns urgent :((( sunt foarte disperata va multumesc
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru exercitarea autoritatii parintesti fata de copil .
Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra.
Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumneavoastra, pentru plata pensiei de intretinere si pentru exercitarea autoritatii parintesti ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).
Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra, masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva si irevocabila a procesului transat pe calea dreptului comun.
Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.
Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe cale dreptului comun ).
Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.
Trebuie sa luati in calcul si relatia fetitei cu tatal, chiar daca domiciliul fetitei se va stabili la dvs ea are nevoie si de tata in viata ei - puneti-va de acord cu tatal in privinta modului in care se va desfasura aceasta relatie - pentru binele fetitei.