avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie si divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie si divort

buna ziua.sunt in divort cu sotul prin mediator.sotul este foarte violent si ma agresat in fata copilului de 12 ani.el este subofiter in armata.am sesizat politia care pe motiv ca nu am martori decat copilul nu mi-a putut acorda un ordin de restrictie.fiind din nou agresata si intorcandu-ma din nou la politie mi sa spus ca ei nu se mai ocupa de cazul meu pt ca se va ocupa parchetul militar deoarece eu declarasem ca ma ameninta mereu cu moartea.oare cat va dura pana se va solutiona ceva avand in vedere ca stau cu el in acelasi apartament ?sau parchetul va considera ca nu este o gravitate si nu se va intampla nimic.precizez ca politia mi-a dat mie citatia sa o dau sotului prin care era citat la politie.:(:(
Cel mai recent răspuns: iohannamaria , utilizator 13:25, 6 Martie 2014
politia nu a procedat corect daca a trimis citatia sa o inmanati dvs. sotului. Mai mult, ar trebui sa intrebati cand a plecat dosarul de la ei la Parchetul Militar?
Sotul doreste sa divorteze? Caci daca nu, atunci nu vad rostul acordului de mediere, puteati lua doar informarea si mergeati pe calea instantelor judecatoresti. Astfel prin ordonanta presedintiala se putea stabili provizoriu: domiciliul sotului pana la solutionarea divortului, incredintarea minorului si o interdictie pentru a nu se mai apropia de dvs. :(
Promovati actiunea de divort.

Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumneavoastra, pentru plata pensiei de intretinere si pentru exercitarea autoritatii parintesti ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).

Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra, masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva a procesului de divort.

Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.

Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe cale dreptului comun ).

Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.

Succes.

suntem de comun acord sa divortam.dar in actul de mediere este stiputal asa.minorul va locuii efectiv cu ambii parinti in apartamentul anl.de aici este marea drama ca el ma agreseaza ca sa plec pe simplu motiv ca contractul anl este pe numele lui.stiu ca orice bun este comun dupa casatorie dar cu el asa agresiv nu pot sta.la parintii mei nu ma pot duce pt ca mama mea are oforma de dementa si nu sunt conditii pentru copillel ar dorii eu sa plec cu fata si el sa ramana acesta este motivul agresiunii si este si mai agresiv dupa ce l-am reclamat la politie.la politie mi sa spus ca sapt viitoare va pleca dosarul eu nu am incredere pt ca in acest timp el poate sa ma omare oricand
Ati scrie ce doreste el, dvs ce doriti ? Cum ati semnat acel acord de mediere sa locuiti impreuna daca nu se poate sa locuiti impreuna ?

pe atunci nu era violent era un mile blana de lup.de la sedinta medierii asta a fost in luna decembrie si pana in prezent nu ne-a venit nici o citatie pentru judecatorie pe motiv ca habar nu aveau unde e dosarul.deabea acum sa gasit dosarul ratacit cu toate ca trebuia solutinat in 30 de zile.oricum o sa mai durezeze timp in care eu iau bataie si merg la politie.unde mi se spune ca nu am martor decat copilul.mie imi este frica pentru siguranta mea si a fetei.el in societate este un mare domn si zice ca nu ma bate,ca eu zic asa ca am probleme mintale.asta cred ca a zis si la politie.,dar cum sa citez un martor ca doar nu apuc nici sa sun la112 pt ca imi sparge telefonul.vecini aud dar nu vor sa zica.poate parchetul militar va face ceva avand in vedere ca el lucreza cu armament.....sincer parca toate legile is doar pe hartie si atat...

Alte discuții în legătură

Custodie temporara a unui copil minor teo53 teo53 cum trebuie sa procedez pentru a obtine custodia copilului minor? sant casatorita legitim. din casatorie a rezultat un copil. acum este minor. am locuit cu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de mare ajutor - divort cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman, domiciliu minor lenaka7 lenaka7 Buna ziua, spuneti-mi va rog niste solutii referitor la problema mea. Sunt casatorita din martie, am luat numele sotului nu am facut contract inaintea starii ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)