avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificare program de legaturi personale cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificare program de legaturi personale cu minorul

In fapt ,acum un an am primit urmatorul program:''Obliga pe parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul , in sensul de a-l vizita la domiciliul paratei in prima si a treia saptamana din luna, sambata de la ora 11,00 la ora 18,00 si duminica de la ora 11,00 la ora 18,00. ''

In acest moment fiul meu a implinit 3 ani si 7 luni ,vorbeste ca un om mare ,poate manca neasistat si isi poate comunica dorintele .

As vrea sa modific programul de vizita la maxim maximorum la cat imi permite legea fara sa mai fiu obligat sa-l vizitez la domiciliul mamei, ci sa-l pot lua in weekend in vacante etc.

1.Care este maximum de program (va rog cat mai detaliat cu putinta )pe care pot sa-l cer conform codului familiei?
2.Ce sanse credeti ca am sa obtin maximum avand in vedere varsta copilului ?
3.Pot sa cer sa nu scoata copilul peste hotare in caz ca decide sa se marite in italia sau sa lucreze acolo ,daca minorul ii este incredintat ei ,s-o fi pronuntat vreodata acest lucru de catre o instanta ?

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Florin111 , utilizator 22:47, 7 Septembrie 2010
Buna ziua !
Sunt un tata care a obtinut ,la fel , un prgram ...de vineri dupaamiaza pana duminica la ora 12 , copilul fiind luat la domiciliul nostru !
Cereti cat mai mult ( adica , l fiecare sfarsit de saptamana ) ca sa puteti obtine ..macar atat !
..Bafta multa !
puteti sa cereti de doua ori pe luna in prima saptamana din luna si in a treia saptamana din luna de vineri pana duminica puteti sa cereti si o luna de ex: toata luna iulie,un paste la d-voastra unul la celalalt parinte,un revelion la d-voastra unul la celalalt parinte,este un ex. sper sa va ajute,va doresc succes.
Multumesc ptr incurajar celor de mai jos astept totusi niste raspunsuri clare vizavi de maximum cat pot obtine. Va multumesc!
avand in vedere ca a trecut un an de la data cand s-a hotarat actualul program, copilul s-a mai marit, puteti cere modificarea lui, v-ar fi util ca un av sa va asiste pe parcursul procesului.
nu exista un program maxim sau minim, ci dvs propuneti cum doriti si se va admite in acea forma sau mai putin. oricum va fi un program, nu veti putea sa-l luati oricand aveti ocazia de a pleca in excursie, sau in fiecare week-end
Programul stabilit pentru dvs. este unul restrans ca sa spun asa, avand in vedere faptul ca aveti dreptul la vizite doar in prezenta mamei.
Programul poate fi solicitat de maniera astfel incat parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul, asa cum este si cazul dvs. sa poata lua minorul in domiciuliul sau atat la sfarsitul saptamanii de 2 ori pe luna , dar si pe perioade mai lungi insa solicitat de maniera in care sa respecte atat nevoile minorului in ceea ce priveste programului de masa, odihna si invatatura dar si echitabil din punctul ambilor parinti.
Va voi reda spre exemplificare un program pe care l-am solicitat pentru un tatic cu minor la scoala:
-in a 2-a si a 4-a saptamana din luna de vineri ora 17 pana duminica ora 17,
-de ziua nasterii minorului intre orele 12-20 in anul par tatal si anul impar mama,
-in vacanta de iarna a minorului 2 saptamani in anii pari,
-in vacanta de vara a minorului 45 de zile in fiecare an- prima jumatatea a vacantei in anii impari si a doua jumatate in anii pari,
-in concediul tatalui, perioada vacantei intersemestriale a minorului 1 saptamana, respectiv prima saptamana din luna februarie, in anii impari,
-in perioada sarbatorilor pascale 1 saptamana in anii impari.
Va puteti "construi" un program impreuna cu avocatul dvs. astfel incat acesta sa fie atat in interesul dvs. cat si al minorului.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa divort Desperados Desperados Buna ziua.In urma deciziei de divort...Am dat un copie-paste mai jos ,am niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.Cat timp copilul e la el il.poate duce in ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)