avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna dupa divort

Buna ziua.In urma deciziei de divort...Am dat un copie-paste mai jos ,am niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.Cat timp copilul e la el il.poate duce in afara localitatii?de exemplu de fiecare data cand este programul lui duce fetita la bunici,niciodata la domiciliul lui,nu ca nu as fi de acor ca e si dreptul bunicilor sa aiba legaturi cu ea.Acum de exemplu a plecat la mare si nu mi a zis nimic,macar putea sa ma informeze sa stiu si eu unde imi pleaca copilul.Eu am discutat cu el ca as vrea sa plecam o saptamana in vacanta in afara si nu vrea sub nici o forma sa si de a acordul.Prin ordonanta presedentiala as putea sa beneficiez sa si de a acceptul sa plecam.in vacanta?multumesc. P.s atasez mai jos decizia de divort

Dispune ca autoritatea părinteasca asupra minorei Ceausu Bianca, născută la data de 10 ianuarie 2010 sa fie exercitată în comun de către ambii părinţi. Stabileşte domiciliul minorei la mamă. Stabileşte obligaţia de contribuţie a pârâtului la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesionala a minorei Ceausu Bianca, la suma de 196,25 lei cu titlu de pensie de întreţinere pe luna, de la data introducerii prezentei cereri, până la majorat. Stabileşte un program de vizitare în favoarea pârâtului, în cadrul căruia acesta să aibă legături personale cu minora Ceausu Bianca, născută la data de 10 ianuarie 2010, cu luare la domiciliul din Bacău, str primaverii bl nr 10, et 2 jud bacau în următoarea modalitate: - în prima şi a treia săptămână din lună, de vineri ora 18,00 până duminică ora 18,00 - în vacanţa de iarnă o săptămână, în anii impari urmând să includă sărbătorile de Crăciun, iar în anii pari pe cele de Anul Nou - în vacanţa de primăvară trei zile, în anii impari primele trei zile iar în anii pari ultimele trei zile - două săptămâni în vacanţa de vară, respectiv ultimele două ale lunii iulie Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata de către părţi. Definitivă.
Cel mai recent răspuns: Desperados , utilizator 15:50, 23 Iulie 2018
Nu este posibil pe calea de ordonanța președințială suplinirea acordului tatălui pentru ieșire din tara.. puteți face asta de acum pentru la anul
Dar prin nici o alta modalitate prin tribu al?am mai auzit cazuri cum ca judecatorul a dat acordul ca minorul sa plece in vacanta in strainatate.
Pe decizie este scris ca tatal are dreptul sa ia minora la domiciliul lui.O poate scoate din localitate?
ba este posibila ordonanta presedentiala.
cereti acordul tatalui in scris si mentionat ca are o saptamana la dispozitie sa va zica daca doreste sau nu, apoi supliniti de urgenta in instanta si cereti cheltuieli de judecata.
Dar la luarea minorului la domiciliul tatalui cum este stipulat in decizie inseamna ca o poate duce din localitate?am intrebat de 2 ori.pana acum si nimeni nu a raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala minor 2 ani maria21032012 maria21032012 Buna ziua, daca am primit rapunsul acesta in urma ordonatei, pot deja sa aplic decizia instantei? sau sunt obligata sa astept o hartie care sa ateste lucrul ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)