avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala

Buna Ziua,

Va rog sa mi spuneti daca Ordonanta Presedintiala de program vizitare minor are "puterea lucrului judecat".
mentionez ca am facut o a doua OP pentru prelungire program vizita minor
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
tiberiucezar, utilizator
acest atribut apartine unei sentinte definitive si irevocabile, daca OP se finalizeaza pe obiectul pentru care a fost deschisa cu asa ceva, da insa Op nu afecteaza fondul dreptului pentru care a fost deschisa actiunea principala
OP nu este definitiva si irevocabila

deci,sa inteleg ca nu se poate invoca acest aspect?
ba este definitiva si irevocabila, adica poate fi pusa in executare dar nu are autoritate de lucru judecat, deoarece nu judeca fondul...sunt doua lucruri TOTAL diferite!!!!
Imi pare rau
DAR eu nu sunt avocat si stiu ca o OP se poate ataca cu recurs si apel deci
NU ESTE DEFINITIVA SI IREVOCABILA
poate ma fac avocat pana la urma:D
Ordonanta presedintiala este supusa numai recursului, nu si apelului.
Deoarece prin intermediul acestei proceduri se iau măsuri vremelnice, bazate numai pe aparenţa dreptului, ordonanţa preşedinţială nu are putere de lucru judecat în ceea ce priveşte procesul asupra fondului .

Dacă starea de fapt, invocată în sprijinul celei de-a doua cereri de ordonanţă preşedinţială, nu diferă de cea invocată în sprijinul cererii anterioare, soluţionată printr-o ordonanţă preşedinţială, se poate vorbi de puterea de lucru judecat a ordonanţei faţă de noua cerere de ordonanţă.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala- program vizita tiberiucezar tiberiucezar buna ziua, am o ordonanta presedintiala de program vizitare minor de sambata pana duminica de la ora 13 pana la ora 13 am obtinut acest program din ... (vezi toată discuția)
Cate ordonante presedintiale se pot introduce pe rolul instantei pana la judecarea fondului? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara ! Din pacate sunt nevoita sa revin iar si iar, cu \"surprize\" de natura juridica, la care nu m-am gandit niciodata si pentru rezolvarea carora ... (vezi toată discuția)