avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cate ordonante presedintiale se pot introduce pe rolul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cate ordonante presedintiale se pot introduce pe rolul instantei pana la judecarea fondului?

Buna seara !

Din pacate sunt nevoita sa revin iar si iar, cu "surprize" de natura juridica, la care nu m-am gandit niciodata si pentru rezolvarea carora am nevoie de ajutorul celor cu experienta si nu numai...

Pentru inceput, intrebarea aceasta :

Fondul e deschis de cateva luni bune pe program vizita minor. La inceputul anului reclamantul (eu sunt parata), a intentat o Ordonanta Presedintiala in urma careia a primit un program de vizita provizoriu. Acum m-am trezit cu o a doua Citatie, din nou Ordonanta (inca nu stiu despre ce este vorba). Ma intreb, de cate ori se poate intenta o Ordonanta pe aceeasi tema si ce sanse sunt ca cea dintai sa se schimbe ?

Va multumesc si astept raspuns urgent.



Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 09:24, 5 August 2012
Dat fiind caracterul de masura vremelnica al ordonantei presedintiale, aceasta poate fi revocata sau schimbata printr-o alta ordonanta presedintiala daca imprejurarile care au determinat pronuntarea primei ordonante s-au modificat. Daca insa situatia de fapt a ramas aceeasi, ordonanta are putere de lucru judecat fata de noua cerere de ordonanta presedintiala prin care se solicita luarea aceleiasi masuri sau incetarea ori modificarea ei.
Se poate introduce o noua cerere de ordonanta presedintiala care sa nu aiba acelasi obiect cu prima, dar sa fie in stransa legatura cu dosarul de fond al stabilirii programului de vizitare.

In acest moment poate fi vorba despre o saptamana de vacanta petrecuta cu copilul sau pe perioada verii.
Pai atunci practic, dosarul de fond se diseca in 2 -3 OP-uri, iar reclamantul "scapa" de probele din fond. Exact aceeasi vacanta o trateaza si fondul, printre altele, fond la care exista probatoriu cu martori, inscrisuri etc.

Cum se justifica in acest caz, pentru o vacanta, urgenta ? Apoi, dupa cate stiu eu, urgenta trebuie sa existe pe toata durata procesului si nu doar in momentul depunerii cererii de OP. Apoi vremelnicia in cazul unui minor cum se justifica ? Scoaterea minorului din mediul familial, poate avea urmari pe o viata (trauma)....Si ce sa mai zicem de prejudecarea fondului. Reclamantul va depune la dosar actele...ca i s-a dat ceea ce a cerut ...si i se va da si pe fond.

Mie, asa ceva, mi se pare ilegalitate 100% .

Este cazul ca pentru o O.P. sa copiez tot dosarul de fond si sa il depun ? Ca macar, daca se da o sentinta, sa se tina cont de toate probele.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Ecaterinaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala, admisibilitate 2cool4school 2cool4school Daca am pe rol divort, pot introduce o cerere de stabilire a unui program de relatii personale cu minorul, pe cale de ordonanta presedintiala? Daca da, nu ... (vezi toată discuția)
Poate fi modificata o cerere de drept comun in ordonanta presedintiala? kik101 kik101 Am introdus o actiune pe fond in vederea suplinirii consimtamantului paratului pentru a calatori cu minorul in strainatate in luna septembrie. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate judecatoreasca ? ce se poate face ? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, Ma aflu in proces cu tatal biologic al minorei, tema fiind [b]program vizita minor[/b]. Minora mi-a fost incredintara exclusiv mie. In ceea ce ... (vezi toată discuția)