avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ilegalitate judecatoreasca ? Ce se poate face ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ilegalitate judecatoreasca ? Ce se poate face ?

Buna seara,

Ma aflu in proces cu tatal biologic al minorei, tema fiind program vizita minor. Minora mi-a fost incredintara exclusiv mie. In ceea ce priveste programul de vizita, dansul cere weekenduri si vacante fara prezenta mamei. Eu pledez pentru un program in prezenta mamei, din motive demonstrate cu multe probe si martori. Fondul mai dureaza....

Intre timp reclamantul a depus o ordonanta presedintiala in care cerea un program de vizita, desi noi ne intalneam la intelegere. A primit un program destul de redus din doua in doua sambete in prezenta mamei.

Acum a depus o noua ordonanta, in care argumenta ca e urgent sa-si ia o vacanta de 3 saptamani cu minora fara prezenta mamei. Urgenta o argumenta prin alienarea minorei si ca dansul vine din tari straine si e putin programul din prima ordonanta. Dansul nu a depus recurs la prima ordonanta, cand s-a comunicat programul de vizita.
Mie mi s-ar fi parut logic si normal ca aceasta ultima ordonanta sa fie respinsa, din moment ce un program de vizita exista si pe timpul vacantelor (nici eu nu beneficiez de o luna libera de exemplu). Mi se pare ca orice fel de sentinta cu luarea minorei fara prezenta mamei prejudiciaza fondul, iar alta urgenta nu se justifica.

Sentinta celei de-a doua O.P. suna cam asa ( nu o redau cu intervale orare, din motive de discretie): 3 saptamani cum a cerut ....prima saptamana zilnic, cu luarea minorei 3 ore dupa amiaza + in tot wk, de dimineata pana seara, saptamana 2, 4 ore zilnic + wk de dimineata pana seara, saptamana 3, zilnic de dimineata pana seara plus wk identic. Mama are dreptul de a o insoti pe minora la domiciliul reclamantului. Precizez, ca in aceasta poveste a fost vorba de violenta domestica grava la adresa mamei si indirect a minorei. Judecatorul nu a tinut cont de ore de somn, de minora in general, care a fost crescuta exclusiv de catre subsemnata. Nu a citit fondul, nu a tinut cont de nici o dovada , de spusele martorilor, de dovezi de inselaciune si prejudiciere a minorei etc.......Domiciliul la care se refera reclamantul nu ii apartine si este complet strain minorei. Nu a tinut cont nici de perioada mea de vacanta cu minora, daca am sau nu ceva rezervat...nici de faptul ca in timpul saptamanii mai lucrez...( de acasa ce-i drept).

Ce pot sa fac ?....recurs bineinteles...numai ca eu am impresia ca judecatorul a incalcat grav legea, deoarece urgenta nu se justifica....dansul exprimandu-si o parere personala in lipsa informatiilor din fond. De fapt, am impresia ca si-a batut joc de mine.

Va rog , exprimati-va o parere....
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
Ecaterinaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:50, 28 Iulie 2012
Nu cred ca si-a batut joc de dvs.
Pur si simplu asa a considerat.
Nu va ramane decat sa va grabiti sa va judecati mai repede in recurs deoarece deja va putea executa hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiale chiar si pana la judecarea recursului.
Puteti solicita preschimbarea termenului de recurs.
Este greu de spus daca se va admite aceasta cerere dar aveti sanse de 50% dupa estimarea mea.
Incep sa cred ca ma judec degeaba pe fond, ca reclamantul rezolva totul prin O.P- uri. Pot depune si eu o O.P prin care sa anulez a doua sentinta...de exemplu gen : am vacanta rezervata cu minora exact in acel interval ....?

Mai precizez, ca prin a doua O.P. mi s-a taiat si dreptul la un wk liber conform primei ordonante...
Doamna, ca acest tata sa isi ia copilul 3 saptamani in vacanta, in conditiile in care copilul nu l-a vazut de timp indelungat este putin cam greu, degeaba viseaza unii judecatori cai verzi pe pereti, fara sa se gandeasca si la interesul fetitei. Acum problema e nuantata, daca fetita vrea sa plece sa-si cunoasca tatal, nu aveti nici un drept s-o opriti, daca nu vrea sa plece nu aveti nici un drept s-o fortati. Luarea fetitei de langa dumneavoastra se poate face doar cu executor judecatoresc (tatal trebuie sa demareze un proces de executare silita impotriva dumneavoastra) si nici executorul nu poate lua copilul la subtioara, ca nu este valiza, daca copilul refuza plecarea. Mai ales ca la 1 septembrie 2012 intra in vigoare Noul Cod de procedura civila in care se specifica reguli clare in privinta executarii silite a minorilor, si nici unui executor nu-i mai sfaraie calcaile sa mai uzeze de forta si sa abuze de naivitatea debitorului in aceste cazuri in care sunt implicati minori.

P.S. Sunt tare curioasa cum considera judecatorul ca dumneavoastra ati putea locui 3 saptamani in aceeasi camera de hotel cu barbatul de care v-ati despartit. De unde stie judecatorul ca dumeavoastra aveti bani sa va cazati la un hotel, intr-o alta camera, ca sa va insotiti fiica? Nu a decis sa va oblige sa reluati si relatiile maritale? Fantastice hotarari, pe onoarea mea. :P
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
laau, utilizator
Cum poate fi tras la raspundere un judecator care, prin hotararea exprimata in instanta, prejudiciaza fondul si decide masuri contrare interesului major al minorului?
Se poate chema in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ordonante presedintiale se pot introduce pe rolul instantei pana la judecarea fondului? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara ! Din pacate sunt nevoita sa revin iar si iar, cu \"surprize\" de natura juridica, la care nu m-am gandit niciodata si pentru rezolvarea carora ... (vezi toată discuția)
Termen recurs Martonze Martonze Buna ziua. Am nevoie de lamuriri pentru urmatoarea situatie: -exista un proces de fond, privind program vizita minor, inca din 2011 -exista o sentinta la ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătoarească program vizita Adli34 Adli34 Buna ziua, Am următoarea situație și as dori o lămurire asupra problemei. Am ordonanța președințială pentru program de vizita, iar hotărârea zice ... (vezi toată discuția)