avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedintiala, admisibilitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedintiala, admisibilitate

Daca am pe rol divort, pot introduce o cerere de stabilire a unui program de relatii personale cu minorul, pe cale de ordonanta presedintiala?
Daca da, nu cumva astfel de prejudeca fondul|? Daca nu, cum se poate justifica ca nu se prejudeca astfel fondul?>
Cel mai recent răspuns: 2cool4school , utilizator 08:52, 18 Aprilie 2013
Ordoanta presedintiala este o masura vremelnica, ale carei efecte se intind pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, dispusa in procesul transat pe calea dreptului comun.


Trebuie justificata , de asemenea, situatia urgenta traversata de dumneavoastra, raportat la interesul superior al minorului.



Succes.


Eventualul program de vizitare stabilit prin ordonanta nu prejudeca fondul, sunt masuri vremelnice, valabile pana la judecarea irevocabila a fondului.

Masurile dispuse prin ordonanta se vor definitiva prin hotararea asupra fondului. Insa judecarea dosarului in fond va dura si atunci - in interesul superior al copilului - ar trebui incuviintat un program provizoriu de vizitare pt a nu rupe relatia parinte-copil.

Se impune un astfel de demers daca nu aveti posibilitatea de a lua legatura cu copilul.
Va multumesc pentru raspuns, dar v-as fi recunoscator daca ati detalia putin mai mult.
Am inteles ca sunt instante care resping astfel de cereri si instante care la admit.
Puteti detalia, va rog, ce amanunt face aceasta diferenta?
Si daca vine un judecator si afirma ca stabilirea unui astfel de program de relatii personale ar prejudeca fondul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita copil Maciprian Maciprian Buna ziua Sunt divortat si fosta sotie ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul daca il mai iau la noua mea casa si in prezenta noii mele partenere . In ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil - etape Valentin40 Valentin40 Am divortat in 2013 - custodie comuna cu domiciliul la mama . Dar de 3 luni de zile \\"mama\\" a intors copilul impotriva mea ( copil baiat 11 ani ) astefel ... (vezi toată discuția)
Am depus actele pentru divorț iar soția îmi pune piedici în vizitarea fetiței. are acest drept? G Iulian G Iulian Buna ziua. Numele meu este George, am depus actele ptr divort cu sotia mea. Imi tot pune piedici imi a vedea fetita si as dori sa aflu daca are acest drept ... (vezi toată discuția)