avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate suny

Activitate suny

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Isabela Vasile a scris:

Bine ca s-au afisat la 13.00... Incep sa ma obisnuiesc deja :hammer:

S-au afisat aici: [ link extern ] /

graciela a scris:

va rog frumos sa ma ajutati!
pt cei din maramures care au dat examenul la bucuresti si vor sa faca contestatie la grile imi puteti da un nr. de telefon sau un nr. de fax unde am putea trimite contestatia?
multumesc frumos!

Cred ca este acelasi nr. de la contestarea baremului la grile: 021 330 12 97
Uita-te aici, poate esti printre fericiti: [ link extern ]
Greseli peste greseli...
Executron a scris:

Nu e chiar "riguros stiintific" formulata. (cea cu legitima aparare).

Proportionalitate diferit de echivalenta. In Dex se arata destul de clar diferentele dintre cele doua cuvinte.

Urmarile atacului nu pot fi caracterizate drept "echivalente" cu urmarile apararii (pana la urma valoarea ocrotita in cazul atacului poate fi alta decat cea vatamate in urma apararii... ), ci, daca intentia era ca grila sa fie corecta, trebuia gasit un sinonim al lui proportional, iar echivalent NU este un asemenea sinonim.

Sunt obosit deci explicatiile mele probabil sunt cam neclare... :(

Dar grila asta cred ca se putea rezolva prin "eliminare" celelalte doua variante nu puteau fi selectionate, din punctul meu de vedere.

Si eu m-am gandit la fel, nu mi s-a parut corecta formularea din grila, daca tot sunt atat de rigurosi, dar era singura varianta ce se putea alege.
Inca un motiv pt grila cu omorul calificat.
In grilele Voineag, la penal special, intrebarea 15 (infractiuni contra persoanei), accepta ca varianta corecta art. 175, omorul calificat - Uciderea copilului nou-nascut, cu intentie directa, sav. imediat dupa nastere, de catre mama, aflata intr-o stare de tulburare la auzul vestii ca tatal copilului nu doresta sa-l recunoasca.
Victor_Streche a scris:

Organizatorii examenului ar fi trebuit sa posteze un model de contestatie...!! Sa nu ne ducem sa depunem si sa ne trezim ca nu este corecta?? Poate totusi are cineva un model ?? :vishenka:!
Daca da.....sa il posteze....
Eu am facut 69 de grileeeee!!! #-o

Eu cred ca 68....
A depus cineva contestatie pana acum?

Uitati-va la formularea urmatoare:
In cazul sechestrului judiciar:
A. administratorul-sechestru va putea face toate actele de conservare, administrare si dispozitie;
B. va putea incasa orice venituri si sume datorate; cine va putea, ca ar trebui sa putem citi enuntul si varianta, fara a ne folosi de ceea ce scrie intr-o alta varianta, sau nu?

C. va putea sta in judecata in numele partilor ...............

caroline a scris:

Eu am sunat astazi la UNBR si doamna de acolo mi-a zis ca trebuie studiate si modificarile din 2011. Acum nu stiu ce sa mai cred...
Cei de la dolj probabil ca au pus pe site ceea ce apare si in tematica.
Sper ca la examen sa nu dea intrebari din articolele modificate, pt ca vor fi unii canditati care au invatat pana in 2009 si altii pana in 2011... fiecare cum a inteles!

Buna,

Parerea mea este ca trebuie sa invatam cu modificarile din 2009, asa cum este scris si in tematica, deoarece modificarile din 2011 se refera la introducerea noului Cod Civil, iar noi nu sustinem examenul dupa noul Cod.

Succes si spor!
Buna. Daca aveti ceva grile, va rog sa mi le trimiteti si mie:anamarianicolae2004@yahoo.com Multumesc!
Buna!

Imi puteti trimite si mie sintezele pe anamarianicolae2004@yahoo.com, va rog!
Multumesc, spor!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Buna...

Intreband astazi cand se vor afisa rezultatele finale am aflat ca la inceputul saptamanii viitoare. Iarasi, deci, o data incerta. Prima data mi s-a spus ca la sfarsitul acestei saptamani, dar doamna a fost corectata de o alta, spunandu-i ca trebuie validate rezultatele, deci in niciun caz saptamana asta.
Asa ca... sa asteptam. Am luat 5 la civil, deci imi mai trebuie un punct. Nu stiu daca il voi primi, sincer, dupa 3 luni de la examen nici nu mai sunt sigura ce am scris si ce nu. Stiu doar ca nu ma asteptam sa iau atat de putin.
Succes!