#-o Oameni buni, nu ati inteles bine ce am intrebat!!!! Am un contract cu vodafone de peste 10 ani. Acum am vrut sa modific tipul de abonament si mi s-a trimis pt asta un formular pe mail in care mi se cere sa semnez si sa stampilez ca firma ce sunt, niste clauze de genul ca mi se schimba abonamentul de la 3 euro la 7, 2 euro /luna si ca asta ma obliga sa pastrez 2 ani abonamentul asta, iar daca vreau sa il reziliez inainte de 2 ani, ma taxeaza cu 150 euro! ceea ce este abuziv, conform legislatiei mentionate! am intrebat daca aceste legi sunt aplicabile si in cazul pers juridice, desi eu sunt convinsa de aplicabilitatea lor 99% si pt pers juridice - fapt ce rezulta din exprimarea din lege unde avem de-a face cu termenul ''consumatorul'' ! fara sa fie precizat PF sau PJ!!! deci? zice asa :
Legea 161/2010 pt modif art 84 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si CONSUMATORI : ''art 84 din legea 296/2004 cu privire la Codul Consumului republicata in MO part I, nr 224/24.03.2008 se modifica si va avea urmatorul cuprins: Art.84. Dreptul CONSUMATORULUI la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, aceasta fiind considerata nula de drept.''
De aici, eu conchid ca se aplica CONSUMATORULUI - fie el PF sau PJ. Voi ce intelegeti? Ce stiti? Ati avut spete similare sau ati auzit de cum s-au finalizat astfel de litigii?
buna seara, va rog frumos sa imi spuneti daca legea 161/2010 din 12.07.2010 pt modif art 84 din legea 296/2004 privind cod consumului si legea 193/2000 privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori este valabila doar in cazul in care consumatorul este pers fizica????
concret, eu - adriana, sunt administratorul unui srl si am un abonament vodafone pe firma; am solicitat modificarea abonamentului vodafone de la 3 euro/luna la 7,2 euro/luna si mi s-a transmis pe mail un formular de semnat si stampilat pt modificarea contractului, insa , in documentul astfel trimis este precizata si obligativitatea pastrarii abonamentului modificat pe perioada de minim 2 ani si plata a 150 euro daca vreau sa reziliez contractul de abonament inainte de scadenta celor 2 ani!!!
recitind art 84 din legea de mai sus, am constatat ca dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala, in cazurile prevazute de lege aceasta fiind considerata nula de drept.
i-am contactate cei de la vodafone si mi-au replicat ca aceasta prevedere /lege se aplica doar in cazul pers fizice, nu si in cazul meu - pers juridica care am acest abonament pe firma.
pana la urma, intreb si eu, este adevarat ca aceasta lege 161/2010 care precizeaza clar ca fiind ilegala si abuziva masura achitarii unei sume de 150 euro daca ceri rezilierea contratului ininte de 2 ANI SE ADRESEAZA EXCLUSIV PERS FIZICE?? DOAR PERS FIZICE SUNT PROTEJATE DE ACEST ABUZ? sau si eu, pers juridica?! care tot consumator de servicii sunt!