avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Activitate diana_alexandra2007

Activitate diana_alexandra2007

Răspuns la discuția executare amenda contraventionala
Intradevar este vorba de un camion de marfa, numai ca acesta a fost detinut de sotul meu ca si persoana fizica si a existat un contract de comodat pentru a putea fi desfasurata activitatea cu el, pe societatea la care era administrator. Deci acest camion a fost vandut de sotul meu ca si pf si a fost terminat contractul de comodat.
Acum executarea a venit pe numele sotul ca si pf , numai ca nu i-a fost trimis in prealabil nici un proces verbal , nimic . Ne-am trezit direct cu somatie pentru executare la care este atasata o copie a procesului verbal dupa 3 ani de la incheierea acestuia.
Ideea e ca ar trebui platita amenda de 150 lei pana pe 25 .10. 2010, adica luni , iar somatia a venit ieri pe 23.10.2010, ceea ce nu mi se pare un lucru in regula.
Am inteles ca putem contesta executarea , dar acest lucru unde trebuie sa il facem ? La Judecatorie sau direct la executor?
Buna ziua,
In vara anul 2007 sotul meu a vandut o masina daf unei persoane din Iasi, dar din pacate nu a radiat-o la politie, urmand ca persoana care a cumparat-o sa o radieze la iasi si sa o inmatriculeze. S-a facut contract de v-c si a fost radiata la primarie ,insa nu a mai fost timp si pt radiere de la politie cumparatorul fiind din alt judet fata de noi.
Acum vine problema. Ieri pe data de 23.10.2010 am primit o somatie de la un executor cum k avem de plata o amenda din data de 05.09.2007 pentru depasire gabarit. Am avut un soc intrucat masina fiind vanduta din vara 2007 a insemnat ca nu a fost inmatriculata imediat si deci amenda am primit-o noi .
In aceasta situatie ce este de facut , deoarece a fost inregistrat si un dosar de executare la judecatorie , dosar inregistrat pe 19.09.2010!?
Din cate stiu eu o amenda se prescrie dupa 3 ani , este si cazul nostru?
Astept un raspuns urgent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!