avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... executare amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

executare amenda contraventionala

Buna ziua,
In vara anul 2007 sotul meu a vandut o masina daf unei persoane din Iasi, dar din pacate nu a radiat-o la politie, urmand ca persoana care a cumparat-o sa o radieze la iasi si sa o inmatriculeze. S-a facut contract de v-c si a fost radiata la primarie ,insa nu a mai fost timp si pt radiere de la politie cumparatorul fiind din alt judet fata de noi.
Acum vine problema. Ieri pe data de 23.10.2010 am primit o somatie de la un executor cum k avem de plata o amenda din data de 05.09.2007 pentru depasire gabarit. Am avut un soc intrucat masina fiind vanduta din vara 2007 a insemnat ca nu a fost inmatriculata imediat si deci amenda am primit-o noi .
In aceasta situatie ce este de facut , deoarece a fost inregistrat si un dosar de executare la judecatorie , dosar inregistrat pe 19.09.2010!?
Din cate stiu eu o amenda se prescrie dupa 3 ani , este si cazul nostru?
Astept un raspuns urgent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: diana_alexandra2007 , utilizator 14:24, 23 Octombrie 2010
datoriile catre stat se prescriu in 5 (cinci) ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
Din ce spuneti dvs. inteleg ca este vorba de un camion de transport marfa , chiar daca nu mentionati acest lucru. In acest caz , cumparatorul are nevoie de o licenta de transport si de executie pt a se putea folosi de camion , eliberata de ARR local , pentru persoana juridica e indeplineste conditiile legale , care utilizeaza camionul.
Cata vreme nu ati instrainat camionul impreuna cu licenta valabila , pe firma dvs. amenda nu putea sa se emita pe numele societatii dvs.
Daca s-a intamplat totusi acest lucru , ati avut la dispozitite termenul de 15 zile pt a introduce plangere. In cazul de fata , daca puteti proba cu inscosuri , faptul la data procesului verbal nu ati utilizat dvs camionul ci noul proprietar ,puteti face contestatie la executare, si in continuare sa introduceti actiune in anulare , daca vi se va admite repunerea in termen. E putin mai complicat , dar sunt sanse .
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Intradevar este vorba de un camion de marfa, numai ca acesta a fost detinut de sotul meu ca si persoana fizica si a existat un contract de comodat pentru a putea fi desfasurata activitatea cu el, pe societatea la care era administrator. Deci acest camion a fost vandut de sotul meu ca si pf si a fost terminat contractul de comodat.
Acum executarea a venit pe numele sotul ca si pf , numai ca nu i-a fost trimis in prealabil nici un proces verbal , nimic . Ne-am trezit direct cu somatie pentru executare la care este atasata o copie a procesului verbal dupa 3 ani de la incheierea acestuia.
Ideea e ca ar trebui platita amenda de 150 lei pana pe 25 .10. 2010, adica luni , iar somatia a venit ieri pe 23.10.2010, ceea ce nu mi se pare un lucru in regula.
Am inteles ca putem contesta executarea , dar acest lucru unde trebuie sa il facem ? La Judecatorie sau direct la executor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat ContSters63174 ContSters63174 Buna! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In cazul in cand o firma a vandut unei alte firme un camion iar cel care l-a cumparat nu l-a achitat inca dar vrea ... (vezi toată discuția)
Amenda curioasa Alex5533 Alex5533 Buna dimineata tuturor! Anul trecut mi-am cumparat o platforma de transport, cu care imi mut masinile mele de epoca. Fiind bunurile mele pe care le transport, ... (vezi toată discuția)
Executare silita - va rog raspuns bogu28 bogu28 Buna ziua, Societatea la care sunt angajat a vandut unei persoane fizice un autocamion la data de 18.04.2009, iar la data de 1.05.2009 firma si-a suspendat ... (vezi toată discuția)