avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda curioasa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda curioasa

Buna dimineata tuturor!
Anul trecut mi-am cumparat o platforma de transport, cu care imi mut masinile mele de epoca. Fiind bunurile mele pe care le transport, am inmatriculat platforma pe persoana fizica. totul bine pana aici.

Ieri m-a rugat un prieten care are firma autorizata cu licenta de transport marfuri, sa-i imprumut masina mea, deoarece una dintre platformele lui este la revizie. Ca sa castige timp, a vrut sa aduca 3 masini noi de la reprezentanta pe o distanta de 30km cu platforma mea in localitatea unde era masina lui la revizie, urmand sa le incarce pe platforma lui, si sa porneasca la drum cu destinatia Germania.
A scris CMR-urile, a mentionat in CMR numarul de inmatriculare al Platformei lui, si a plecat la drum, unde a fost oprit de politie.

Prietenul meu i-a aratat toate actele pe care le-a avut, inclusiv CMR-urile, dupa care i s-a dat amenda de 9000 RON pentru efectuarea transportului comercial (contra cost) fara a detine licenta de transport.
In plus, a dat numerele jos de pe masina mea personala.

Citind mai la rece procesul verbal, am vazut ca nu i-a dat prietenului meu pe persoana fizica amenda, ci pe firma lui.
am acum 2 intrebari:

1: Am ajuns si eu la fata locului, si politistul mi-a spus ca trebuie sa se plateasca amenda, sau sa se faca o contestatie pentru a-mi da inapoi numerele.
Prietenul meu, se gandeste sincer sa inchida firma, si sa nu mai plateasca nimic. Eu ce fac in cazul asta ca sa imi iau numerele inapoi?

2: Pe procesul verbal nu exista nici o semnatura a unui martor asistent. oare reprezinta acest lucru o cale de atac rezonabila?

Daca mai aveti nevoie de detalii, va rog sa spuneti numai, si revin cu informatii in plus.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:31, 3 Octombrie 2019
o contestatie pentru a-mi da inapoi numerele.- SINGURA VARIANTA DE A VA LUPTA CU EI.
Ramane sa puneti in discutie ca transportul contra cost nu este o indeletnicire a dvs, si a fost caz izolat, pentru a ajuta o cunostiinta.
Ieri m-a rugat un prieten care are firma autorizata cu licenta de transport marfuri, sa-i imprumut masina mea, deoarece una dintre platformele lui este la revizie.- POATE DE AICI BANUIALA REZONABILA CA EFECTUA TRANSPORT, EL AVAND FIRMA IN ACEST SENS.
Buna ziua,
Din ce mai tin minte de la cursul de Manager transpot marfa va pot spune ca politistul a procedat corect.
Prietenul dvs. a executat un transport de marfa ( auto) fara a avea licenta pentru acel autovehiic ( platforma).
Pe langa asta a mai completat si actele in fals ( acel CMR, in care a scris numarul platformei lui in loc de a dvs.- oricum nu putea face asta pentru ca nu avea licenta pentru acel vehicul-platforma...).
Eu zic sa discutai cu un avocat specializat si sa faceti contestatie, poate se reduce amenda...
Nu cred ca este o solutie sa inchida firma pentru a scapa de amenda, cred ca i se va transfera lui, personal si tot nu scapa de plata ei.
Daca masinile ii apartin va putea ruga pe dvs. sa faceti acest tansport ( asa cum transportati si propriile vehicule ) si scapati de probleme.
Domnule ionut,
Tocmai, ca masinile sunt proprietatea firmei din germania, care le-a cumparat.

Eu nu mai inteleg nimic. Am sunat si eu azi la politie, si au spus ca nu pot contesta o amenda care nu a fost emisa pe numele meu.
Deci nu am nici o calitate
Nu dvs., domnul sa o conteste...
Am facut cursul acum ceva ani si nu mai cunosc legislatia in domeniu, mai ales ca am precticat foarte putin aceasta ocupatie...
Discutati cu domnul, consultati o persoana specializata in acest domeniu si decideti ce faceti mai departe.
Puteti studia si legislatia de pe site-ul ARR dar este destul de stufoasa si eu nu-mi mai amintesc exact prevederea legala sa va indrum.

Alte discuții în legătură

Licența traseucar Amina01 Amina01 Buna ziua, avem o firma de transport persoane avem convenții cu muncitori de la diverse fabrici de 10 ani ,pana astăzi credeam ca suntem in regula cu toate ... (vezi toată discuția)
Amenda isctr catasebi catasebi Buna ziua si bine v-am gasit. Sunt nou pe acest forum si vin cu o problema la care sper sa ma ajutati. Am cautat in forum, dar nu am gasit, de aceea deschid ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)