avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenda Isctr
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenda Isctr

Buna ziua si bine v-am gasit. Sunt nou pe acest forum si vin cu o problema la care sper sa ma ajutati. Am cautat in forum, dar nu am gasit, de aceea deschid problema. In data de vineri 13.03.2015, la iesire din Timisoara, conduceam camionul firmei si am fost oprit de agentii de la isctr. Am fost amendat cu suma de 4500 lei, jumatate din minim, amenda fiind de la 9000 la 12000 lei, avand copia conforma a licentei de transport expirata de 10 ( zece zile). Mi-a fost ridicat certificatul de inmatriculare si numerele, fiind lasat practic in marginea soselei. MAi eram cu 2 colegi de la firma si cu ceva scule in camion, proprietatea firmei. Nu faceam transport public, ne intorceam de la o lucrare executata de firma noastra. Restul de acte au fost toate in regula. Mi s-a inmanat un p.v de retinere a numerelor si a certificatului, pe care l-am semnat. . P.v cu amenda a venit la firma pe data de 19.03.2015, fiind semnat doar de agent constatator. Nici de martor, nici de contravenient, la momentul constatarii contraventiei nu m-a intrebat nimeni daca am ceva obiectii sau de declarat. Acuma vin la dvs cu intrebarea daca a fost in totalitate legal ce a facut agentul si daca as avea sanse de reusita daca as face plangere penala impotriva acestui p.v.. Amenda am platit-o in 48 ore de la primirea P.V. Va sunt recunoscator anticipat pt sfaturi. Stima
Cel mai recent răspuns: catasebi , utilizator 17:33, 22 Martie 2015
Amenda a fost per numele conducatorului auto sau al firmei?
Daca a fost pe numele soferului acesta trebuie sa solicite firmei returnarea banilor intrucat este obligatia firmei sa detina licente in termen de valabilitate. Numai daca aveti in fisa postului obligatia verificarii valabilitatii documentelor de transport se poate considera ca purtati o parte din vina.
Pe firma s-a dat amenda, dar nu asta e problema, ca firma e a mea. Eu eram si conducatorul in acel moment. Intrebarea e daca am ceva sanse de reusita cu contestatie. Nu am semnat acel proces verbal, nu am putu sa adaug mentiuni. Si acum m-am uitat pe acea copie conforma, scrie clar pe ea " copie conforma contracost in numele unui tert. ... sa efectueze transport contracost in numele unui tert pe orice traseu, " eu dovedind ca pe langa ca nu era nici o marfa in camion, ne intorceam cum am dus marfa firmei noastre, nici vb de facut transport contra cost...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)
Amenda curioasa Alex5533 Alex5533 Buna dimineata tuturor! Anul trecut mi-am cumparat o platforma de transport, cu care imi mut masinile mele de epoca. Fiind bunurile mele pe care le transport, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la p/v intocmit in lipsa partii invinuite discover discover Buna ziua ! Revin pe forum cu urmatoarea problema . Camion oprit pentru control , de catre ISCTR , soferul prezinta urmatoarele documente : avize marfa , ... (vezi toată discuția)