Am dobandit diabet in timpul serviciului,politist, de ce drepturi pot beneficia conform legislatiei munci? Ce legi pot accesa pentru a viziona aceste drepturi?
Am ipoteca pe aprtament de rang 1 si 2 pentru 2 credite in valoare totale de 60.000 euro . Nu am mai reusit sa ma achit de plata ratelor, mi s-a ridicat dobanda fara sa fiu anuntat, respectiv valoarea leu-euro foarte ridicata ,scaderea salariului. Am discutat intreg anul 2010 cu reprezentantul banci pentru a gasi o solutie viabila dar nu s-a reusit. In luna Octombrie 2010 in urma unei discutii cu reprezentantul bancii am convenit verbal sa vind apartamentul pentru a ma achita de o mare parte din rate. La data de 12.03 2011 am reusit sa gasesc un cumparatorpentru apartament, valoarea apartamentului pe piata la data mai sus mentionata fiind de 40.000 euro.M-am dus la banca unde am comunicat cele mai sus mentionate in vederea ridicari ipoteci si a discuta despre valoarea ratei banilor ramasi dar am fost refuzat. Doresc sa aflu ce se intampla daca nu mai achit nimic ,conform contractului banca imi va lua apartamentul, cu restul creantei ramase, luand in considerare ca eu am incercat sa ma achit de datoria ratelor asa cum am aratat mai sus iar banca nu ma ajutat deloc in aceasta problema. Ce sanse sunt in cazul unui proces pe cale civila ca banca sa-mi puna propire pe salariu asa cum am aratat in baza contractului am girat cu apartamentul care la vremea incheieri actelor valora suma de 60.000 euro conform evaularii?
Am credit la b.c.r. , ipotecar, si de un an de zile incerc sa obtin o solutionare a platii ratelor pe care le am datorita faptului ca mi-au ridicat dobanda fara sa ma anunte, sunt bugetar si mi-a scazut salariul cu 25% , nu mai am posibilitatea sa achit rata totala care este destul de mare, doresc sa achit dar nu mai am posibilitate si nu am reusit, raspunsul lor a fost sa-mi achit restantele. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a nu ajunge sa fiu evacuat din apartament? Conform contractului incheiat daca nu platesc imi iau apartamentul care la vremea cand l-am ipotecat a avut un pret iar in prezent are alt pret mult mai mic. Dupa vanzarea apartamentului pentru recuperarea creantelor banca poate sa-mi puna proprire pe salariu daca nu este stipulat in contract? Pot sa-mi vand apartamentul si din bani obtinuti sa-mi achit datoria catre banca? Cum pot sa ma declar insolvent, faliment personal?
Va multumesc.