avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

Am credit la b.c.r. , ipotecar, si de un an de zile incerc sa obtin o solutionare a platii ratelor pe care le am datorita faptului ca mi-au ridicat dobanda fara sa ma anunte, sunt bugetar si mi-a scazut salariul cu 25% , nu mai am posibilitatea sa achit rata totala care este destul de mare, doresc sa achit dar nu mai am posibilitate si nu am reusit, raspunsul lor a fost sa-mi achit restantele. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a nu ajunge sa fiu evacuat din apartament? Conform contractului incheiat daca nu platesc imi iau apartamentul care la vremea cand l-am ipotecat a avut un pret iar in prezent are alt pret mult mai mic. Dupa vanzarea apartamentului pentru recuperarea creantelor banca poate sa-mi puna proprire pe salariu daca nu este stipulat in contract? Pot sa-mi vand apartamentul si din bani obtinuti sa-mi achit datoria catre banca? Cum pot sa ma declar insolvent, faliment personal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 20:23, 24 Octombrie 2010
nu puteti sa va vindeti casa intrucat e instituita ipoteca pe ea. angajati-va un avocat si dati in judecata banca pt reesalonare credit.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a nu ajunge sa fiu evacuat din apartament?

Pe timpul iernii nu veţi fi evacuat oricum.

Conform contractului incheiat daca nu platesc imi iau apartamentul care la vremea cand l-am ipotecat a avut un pret iar in prezent are alt pret mult mai mic. Dupa vanzarea apartamentului pentru recuperarea creantelor banca poate sa-mi puna proprire pe salariu daca nu este stipulat in contract?

Da, poate pune poprire pe salariu.

Pot sa-mi vand apartamentul si din bani obtinuti sa-mi achit datoria catre banca?

Sigur.

Alberto Kurtyan
incercati sa gasiti un cumparator pt casa, veti lua mai mult decat daca se vinde la licitatie. va trebuie acordul bancii pt vanzare.
daca ramaneti cu o diferenta de dat, se va pune poprire pe salariu
morioca a scris:

Am credit la b.c.r. , ipotecar, si de un an de zile incerc sa obtin o solutionare a platii ratelor pe care le am datorita faptului ca mi-au ridicat dobanda fara sa ma anunte, sunt bugetar si mi-a scazut salariul cu 25% , nu mai am posibilitatea sa achit rata totala care este destul de mare, doresc sa achit dar nu mai am posibilitate si nu am reusit, raspunsul lor a fost sa-mi achit restantele. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a nu ajunge sa fiu evacuat din apartament? Conform contractului incheiat daca nu platesc imi iau apartamentul care la vremea cand l-am ipotecat a avut un pret iar in prezent are alt pret mult mai mic. Dupa vanzarea apartamentului pentru recuperarea creantelor banca poate sa-mi puna proprire pe salariu daca nu este stipulat in contract? Pot sa-mi vand apartamentul si din bani obtinuti sa-mi achit datoria catre banca? Cum pot sa ma declar insolvent, faliment personal?
Va multumesc.

..."Asa ca solutia preferabila este tot instanta de judecata. E adevarat ca orice proces costa, dar nu toate procesele sunt costisitoare. Spre exemplu, daca ceri “protectia tribunalului”, nu te costa decit 39 de lei. Desigur ca cel mai bine ar fi sa avem o lege a falimentului particularilor pentru supraindatorare, dar pot fi imaginate unele mecanisme prin care si de lege lata s-ar putea obtine in instanta falimentul unui particular sau efecte similare acestuia. Nu trebuie decit un reclamant care sa aiba acest curaj de a cere falimentul. Intre timp, sa vedem cum ar putea “merge” .....

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nerambursat sarina@ sarina@ Buna ziua, Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament. L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar didi98 didi98 Daca rata la un credit ipotecar e de 550 euro lunar si se achita doar 300 euro lunar.Ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)