avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nerambursat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nerambursat

Buna ziua,
Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament.
L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai valoreaza doar 30000 euro.
Problema este ca nu mai reusim sa achitam rata lunara, din cauza crizei si a cursului euro prea mare.
In aceasta situatie banca (Raiffeisen) ce masuri va lua ?
Banuiesc ca ne va pune sechestru pe apartament, iar daca banca nu isi recupereaza banii cand il scoate la licitatie, cum procedeaza ?
Ne va pune si proprire pe salariu in viitor?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: deucu consulting , Consilier juridic 09:39, 6 Noiembrie 2009
Banca nu are nevoie sa puna nici un sechestru deoarece are constituita ipoteca de rangul I in favoarea sa! Ipoteca care este inregistrata la Cartea Funciara! In primul rand banca va va propune o reesalonare a ratelor ! In cazul in care nu reusiti sa achitati nici ratele care vor fi mai mici , atunci poate decide trecerea la executare silita , la vanzarea apartamentului la licitatie si la recuperarea diferentei de pret ulterior!
Mai pe romaneste banca va vinde apartamentul la 20.000 de euro iar restul pana la 43.000 ii va lua in timp de la dvs din salariu, asta pentru ca in romania bancherii fac legea iar ei nu vor sa apara legea falimentului personal.
sfatul meu ar fi cat mai urgfent sa mergeti la banca si sa discutati o reesalonare a ratelor ,ar fi pacat sa pierdeti ceva pt care a-ti luptat
in aceasta perioada este de inteles ca sunteti in imposibilitatea rambursarii redeventelor initiale,asa ca va doresc succes
sa nu ajungeti in situatia prezentata mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Problema rata banca Belleaua Belleaua Pe scurt ... am nevoie neaparat de un sfat sa stiu cum procedez mai departe ... Mama mea a facut o rata la banca din cate am inteles de la ea ... dar nu a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un apartament cu 2 ipoteci andra7 andra7 Buna ziua, Sunt intr-o situatie disperata - casa a carei proprietara este mama are dubla ipoteca de la 2 persoane diferite - un credit este la zi pe cand cu ... (vezi toată discuția)