Pe scurt ... am nevoie neaparat de un sfat sa stiu cum procedez mai departe ...
Mama mea a facut o rata la banca din cate am inteles de la ea ... dar nu a achitat la timp ratele ... la cadastre ni s-a pus deja poprire pe casa urmand a scoate casa la licitatie . Problema sta in felul urmator ... rata nu a fost achitata de ceva timp acum as vrea sa vad ce pot face mai departe .. s-a ajuns la o suma foarte mare tinand cont de penalizari ... am auzit ceva vorbe ca as putea sa ma intalnesc cu cei de la banca sa discut in legatura cu suma si cu ratele sa nu platesc penalizari doar rata in sine acum nu stiu cat de adevarate sunt ... mentionez ca mama numai lucreaza de 2 ani de zile si nu a mai avut cum sa isi achite rata ... acum as dori sa stiu ce ar trebui eu sa fac mai departe ca sa impiedic banca sa imi scoata casa la licitatie si sa ma pot intelege cu ei ca sa mergem mai departe . Totodata tinand cont ca ma implic in achitatul ratelor as dori sa stiu daca se poate sa fac in asa fel incat ca .. dupa ce reusesc sa achit toate ratele casa sa revina pe numele meu automat .
Nu vei pierde casa daca faci urmatorii pasi:
-cere o audienta la Banca la care trebuie sa justifici dece mama nu a fost in stare sa plateasca-starea sanatatii,varsta.
-te angajezi la plata capitalului(in rate) fara sumele aditionale-penalitati
-in nici-un caz nu vorbesti la Banca depre trecerea casei pe numele dumitale.
-acest lucru se face la notariat cu mama.
Care e suma restanta si in cat timp o puteti plati ? N-o sa va accepte nimeni sa platiti in rate asa cum le-ati avut in contract si nu vor renunta la penalitati.
Mergeti si vb intai cu executorul si vedeti ce pretentii are banca.
Puteti semna cu mama un contract de imprumut pt suma ce o veti plati, in momentul asta nu puteti sa faceti un contract de vanzare cat casa e sub sechestru.
Singura solutie este fie sa faceti dvs un contract de credit prin care sa novati obligatia de plata a mamei, eventual cu ipoteca asupra apartamentului, ca e mai ieftin creditul astfel.Fie sa incheie mama un angajament de plata si sa platiti dvs pentru eaIn paralel sa faceti contract de vanzare -cumparare cu plata in rate, aceleasi rate pe care le platiti catre banca.
n-o sa va aprobe reesalonare in veci, eu sunt patita ! ori platiti toata suma, ori va scoate imobilul la vanzare. Cu bancile nu te poti pune, te jupoaie pana la ultimul banut