avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar vs imposibilitate de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar vs imposibilitate de plata

Pe scurt,
am ramas fara serviciu si nu mai pot plati ratele. Creditul era suportat numai din salarul meu.
Am solicitat o perioada de gratie si pentru o alta perioada plata unui partial dar se pare ca nu-i intereseaza aprobarea cererii mele. Timp de doi ani nu am avut nici o intarziere cu toate ca incepad din noiembrie 2008 a crescut valoarea valutei creditului si depaseam cu mult suportabilitatea calculata anterior de banca; nu si-au pus intrebarea daca pot plati si nici nu am fost contactat de ei.
Valoarea bunului ipotecat gradul unu a scazut cu 30-35%. In cazul executarii, bunul se va scoate la licitatie si sigur nu se va obtine valoarea ipotecii. Ce se va intampla?Banca ma va urmari toata viata pe mine si sotie pentru recuperarea diferentei neobtinute la licitatie?
Daca e nevoie de mai multe detalii rog intrebati.
Multumesc anticipat.
Stefan
Cel mai recent răspuns: Alexandra Sare-Alba , Alte profesii 12:18, 29 Decembrie 2009
Da asa se va intampla. Banca va urmari debitorul pana la achitarea integrala a tuturor obligatiilor de plata.
Raspunsul este simplu: dupa vanzarea la licitatie , daca suma obtinuta nu acopera debitul dvs catre banca , vor fi urmarite celelalte bunuri ale dvs . Inclusiv bunurile comune!B-)
totusi cred ca ar trebui sa insistati cu notificari pt restructurarea creditului la centrala bancii prin posta cu confirmare de primire. Sa atasati copii dupa actele care atesta starea dvs financiara actuala.

Nu este in interesul dvs, si nici in interesul bancii sa va scoata casa la vanzare. Analizati posibilitatea inchirierii temporare a imobilului, timp in care sa locuiti la rude... platiti mai putin, cat aveti macar sa se vada ca exista intentie de plata, ca nu este vorba despre rea credinta :(( . cred ca pana la urma veti rezolva, insa nu va pierdeti speranta. Luptati pt ce ati muncit atat, pt ce ati investit in el, si pt a nu plati in continuare rate la ceva ce nu mai aveti ...

Succes :P
Pentru a afla mai multe informatii despre posibilitatile pe care le aveti in cazul in care nu va mai puteti achita ratele, Finzoom.ro va pune la dispozitie urmatorul articol: Optiuni in Caz de Imposibilitate de Plata, care poate fi accesat pe site-ul www.FinZoom.ro.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
Alexandra Sare-Alba, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate? tripa tripa buna ,revin din nou de fiecare data cand imi reamintesc de ceva.Eu am luat de la banca un credit si am garantat la banca cu apartamentul parintilor mei,deci ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns maiami maiami As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care nu mai pot plati ratele pt un credit cu ipoteca , avand in vedere faptul ca la data acordari creditului ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ammmedeo ammmedeo Am incheiat un credit ipotecar acum 3 ani, datorita crizei financiare si reducerii venitului cu 25% nu mai am banii pentru plata ratelor lunare, nu mai ... (vezi toată discuția)