avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rog raspuns
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rog raspuns

As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care nu mai pot plati ratele pt un credit cu ipoteca , avand in vedere faptul ca la data acordari creditului imobilul a fost evaluat cu 90000 euro si am luat doar 62000 euro.Imobilul respectiv nu era finalizat decat in proportie de 80% la data contractari creditului.M-ar interesa sa stiu daca banca isi cedeaza creanta pentru recuperatori ce se intampla in final;te poti intelege cu recuperatori mai bine decat cu banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters4405 , utilizator 22:26, 7 Decembrie 2010
banca nu va ceda creanta recuperatorilor
va scoate imobilul la licitatie exact pentru suma pe care o mai are de recuperat
aveti toate sansele sa pierdeti foarte mult mai ales daca imobilul nu este situat intr-o zona foarte buna sa aiba pret
Recuperatorul cu scopul legitim recuperare debit,va dispune executarea silita a bunurilor dvs mobile/imobile/conturi bancare/drepturi salariale
In situatia in care nu puteti achita ratele , banca are dreptul de a pune in vanzare garantiile constituite in favoarea ei .
Banca nu va renunta la dreptul sau de a fi despagubita cu prioritate , in functie de rangul pe care+l are ipoteca.
Prin recuperatori , intelegeti frmele autoriyate de recuperari creante, sau executorul judecatoresc ?

Oricum ar fi , e de preferat sa va "intelegeti" cu banca , mai degraba decat cu recupratirii.
Bancile sunt mai flexibile decat firmele de recuperare.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
In caz de neplata a ratelor conform contractului, acesta va fi pus in executare, fie de executorul bancar, fie de cel judecatoresc. "Recuperatorii" cum ii numiti, sunt creditorii dvs. , respectiv banca sau o societate mandatata de banca sa recupereze debitul. In cazul bancilor, executorul bancar este cel care incepe procedura de executare silita sau banca apeleaza la o firma de avocatura care sa se ocupe de dosarul de executare, dosar ce va fi depus la un executor judecatoresc. Procedura de executare silita e aceeasi, cea reglementata de Codul de Procedura Civila, care trebuie respectata. Prin urmare, situatia dvs. nu va fi diferita, indiferent de cine va executa. Creanta aferenta contractului de credit poate fi cesionata, dar tot pe calea executarii silite se va recupera debitul. Initial, prin scoaterea la vanzare a bunului ce face obiectul ipotecii, iar daca nu se va obtine un pret care sa indestuleze creanta aferenta + dobanzi+ taxe executare silita, se va continua prin urmarirea altor bunuri/venituri pe care le obtineti.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
ContSters4405, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita constantin17 constantin17 Se scoate la licitatie 1/2 dintr un imobil pentru o datorie cesionata la o firma de recuperare de catre un executor judecatoresc exista si o ipoteca bancara cu ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Ipoteca apartament gabi111415 gabi111415 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am facut credit pt un apartament, cu ipoteca pe acel apartament. Intrebare: In cazul in care voi ajunge in imposibilitate ... (vezi toată discuția)