avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate?

buna ,revin din nou de fiecare data cand imi reamintesc de ceva.Eu am luat de la banca un credit si am garantat la banca cu apartamentul parintilor mei,deci parintii mei sunt garanti si coplatitori.De la o vreme nu mai pot suporta ratele care sunt exagerat de mari,si am ramas in restanta de plata 3 luni de zile. banca ma ameninta cu executarea silita dar valoarea apartamentului nu mai este aceeasi ca si atunci cand am lut creditul,este mult mai mica. Vreau sa va intreb ce se intampla daca banca va lua apartamentul care este ipotecat,si nu se poate indestula,adica nu mai acopera datoria? poate banca sa se indrepte si asupra altori bunuri ale parintilor mei,chiar daca acestia nu sunt debitorii acestui credit ,ci doar garanti si coplatitori? Cu alte cuvinte apartamentul valoreaza 40000 de euro,iar datoria mea este de 70000 de euro. Am inteles ca banca ma va urmari pana voi achita si diferenta,dar eu nu am nimic pe numele meu. Poate banca sa urmareasca si alte bunuri ale parintilor mei,chiar daca acestea nu sunt puse ca si garantie,pt asi satisface creanta? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 18:42, 8 Ianuarie 2013
Banca va scoate la licitatie apartamentul parintilor dvs, iar pentru diferenta neacoperita din debit veti fi urmarit atat dvs cat si parintii , daca au si calitatea de coplatitori.Vor fi urmarite atat veniturile , cat si bunurile pana la acoperirea creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie girant dan27gan dan27gan Buna ziua, Tatal meu este pensionar si are o poprire pe cont pentru ca acum 10 ani a girat un coleg care refuza sa-si achite creditele. Din ce am inteles ... (vezi toată discuția)
Neplata creditelor ipotecare luculus luculus Buna ziua, Am la banca un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elvetieni. Datorita cresterii dobanzii si fluctuatiei francului am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Coplatitorul executat silit? daniela elena daniela elena Buna seara, Acum 3 ani am girat, am semnat ca si coplatitor, pentru un credit imobiliar de 57 .000 de euro. Rata nu a mai fost platita de catre titularul ... (vezi toată discuția)