avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata creditelor ipotecare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata creditelor ipotecare

Buna ziua,
Am la banca un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elvetieni. Datorita cresterii dobanzii si fluctuatiei francului am ajuns in imposibilitate de plata. As dori sa aflu care sunt urmarile, avand in vedere ca apartamentul nu mai valoreaza cat sa acopere valoarea totala a creditului.
Precizez ca in contract scrie ca daca valoarea apartamentului se modifica independent de vointa partilor, banca poate cere garantii suplimentare (dar deocamdata nu a cerut).
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 07:47, 29 Mai 2010
apartamentul va fi evaluat de banca si daca nu acopera valoarea datoriei la banca atunci vi se vor cere si alte bunuri
Ce ar putea reprezenta alte bunuri ?
Dar daca nu am alte bunuri care sa acopere diferenta, ce se intampla ?
luculus a scris:


Precizez ca in contract scrie ca daca valoarea apartamentului se modifica independent de vointa partilor, banca poate cere garantii suplimentare



Ce fel de contract poate fi acesta, in care o parte (banca) sa nu poata pierde niciodata? Adica, banca sa-si pastreze permanent valoarea nominala a creantei (plus dobanzi, comisione si alte inventii cu nemiluita), iar cealalta parte (clientul imprumutat) sa-si tot vanda, si tot vanda si iar vanda din bunuri ca sa ramburseze un credit care initial era acoperit in mod real cu prima garantie? Si asta pentru ca "valoarea apartamentului se modifica independent de vointa partilor"!?
E asta un contract echitabil?


AndreiDKN@: "apartamentul va fi evaluat de banca si daca nu acopera valoarea datoriei la banca atunci vi se vor cere si alte bunuri" !!!

Pai daca e asa, de ce nu si debitorul n-ar avea dreptul sa "evalueze" "valoarea datoriei" , si daca valoarea creditului- nominala! supraacopera garantia reala constituita initial, sa nu ceara si el (debitorul)- diminuarea datoriei nominale conform noii evaluari??? Asta ca sa respectam principiul simetriei!

Ce spun specialistii in drept de asta? Pentru ca e un fenomen national: transferuri inechitabile de valori materiale reale de la debitori la creditori, intr-un "joc" al contractului (favorabil numai creditorului!!!) si al pietii- in criza economica!
Putea sa prevada debitorul asa ceva?
E asta forta majora? Sau ce? Cum se poate apara debitorul, pentru ca lucrurile nu sunt normale, nici echitabile?!!!
Ce spun juristii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante vs datorii ContSters123067 ContSters123067 luculus a scris: \"Precizez ca in contract scrie ca daca valoarea apartamentului se modifica independent de vointa partilor, banca poate cere garantii ... (vezi toată discuția)
Ce executa banca? Ofof Ofof In cazul cumpararii unui apartament cu credit ipotecar ce se intampla in cazulu in care nu mai poti plati ratele? ce se intampla daca banca in urma ... (vezi toată discuția)
Dator dupa executarea silita? bge bge Buna ziua.As dori sa va intreb daca, in cazul unui credit ipotecar contractat acum trei ani in valoare de 54.000 CHF ,am ajuns in imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)