avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce executa banca?
Discuție deschisă în Executare silită

ce executa banca?

In cazul cumpararii unui apartament cu credit ipotecar ce se intampla in cazulu in care nu mai poti plati ratele? ce se intampla daca banca in urma valorificarii bunului nu isi acopera creanta pe care o are? sunt unele contracte in care se specifica ca in aceste cazuri se poate indrepta impotriva tuturor bunurilor pe care le detii...nu mi se pare o situatie tocmai dreapta...adica in momentul in care cumperi un imobil cu credit de la banca aceasta face o evaluare si iti acorda creditul, sau nu. practic este un ultim instrument de verificare ca nu ai fost pacalit. si totusi banca nu isi asuma nici un risc...adica daca piata este in scadere si pretul imobilului scade.daca independent de vointa ta nu mai poti plati ratele ... asta e pierzi bunul ipotecat pe care banca ti l-a evaluat...pierzi avansul si ratele pe care le-ai platit si gata....insa se pare ca nu este asa...banca te urmareste pana isi acopera creanta in toate bunurile...CUM SE POATE IESI DINTR-o ASTFEL DE SITUATIE? exista vreo lege sau vreun precedent in care banca sa fi executat NUMAI bunul pe care l-a luat si l-a acceptat, in urma evaluarii facute de catre ea, ca si garantie?
multumesc anticipat
In cazul in care pretul de vanzare a imobilului nu acopera creanta bancii, vor fi executate toate celelalte bunuri ale debitorului, mobile si imobile, prezente si viitoare, pana la acoperirea intregii creante. Banca acorda o suma de bani debitorului, iar acesta se obliga sa o restituie impreuna cu toate celelalte dobanzi si comisionane aferente creditului. Aceasta obligatie subzista pana la achitarea intregii creante a bancii. O investitie imobiliara defectuos facuta de catre debitor nu incumba bancii. De altfel, prin contractul de credit debitorul se obliga sa aduca o garantie suplimentara in cazul in care valoarea garantiei scade. Banca isi respecta obligatiile, iar debitorul este obligat sa si le respecte pe ale sale. Asa este normal, corect, moral. Daca nu esti sigur pe situatia ta financiara viitoare nu este indicat sa iti asumi astfel de obligatii. Singurul risc pe care si-l asuma banca este cel al insolvabilitatii debitorului.

Dintr-o astfel de situatie nu puteti iesi altfel decat platind la zi ratele creditului pana achitati intregul credit. Este cea mai ieftina solutie de a iesi dintr-o astfel de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil eka20 eka20 Buna seara! Adresez o intrebare celor specializati in problemele cu bancile din Romania... Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
riscul contractual.criza economica. caz de forta majora flory1 flory1 Buna ziua, In situatia in care banca Creditor, are pretentia sa-si recupereze intreaga suma imprumutata, dar pe fondul crizei imobiliare a scazut ... (vezi toată discuția)