avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dator dupa executarea silita?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dator dupa executarea silita?

Buna ziua.As dori sa va intreb daca, in cazul unui credit ipotecar contractat acum trei ani in valoare de 54.000 CHF ,am ajuns in imposibilitatea de a mai achita ratele,in urma executarii silite si revinzarii imobilului, ce se intimpla daca banca nu-si recupereaza integral suma imprumutata.Practic in trei ani am rambursat doar vreo 1000 CHF restul ratelor acoperind dobinda,francul a crescut foarte mult, pretul imobilelor a scazut si am ajuns in situatia in care valoarea de piata a imobilului cumparat atunci nu mai acopera intreaga suma imprumutata.Ar ramine in jur de 50000 lei neacoperiti.ramin in continuare dator sau este si riscul bancii in aceasta situatie.Daca raspunsul este afirmativ cum ma mai poate constrige banca avind in vedere ca nu mai am nimic ipotecat si nu detin nimic pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:06, 9 Ianuarie 2011
"Garanţiile bancare reprezintă, aşadar, ultima sursă de rambursare a creditelor şi se utilizează numai în cazul în care nu mai există alte posibilităţi de rambursare a acestora şi a plăţii dobânzilor aferente. Recuperarea unui credit prin utilizarea garanţiei presupune asumarea de către bancă a unui anumit risc, datorat atât unor factori interni ai garanţiei (de pildă, o garanţie poate fi, teoretic, oricând lichidabilă la valoarea evaluată, însă în momentul valorificării nu poate fi tranzacţionată, neexistând un interes de piaţă), cât şi unor elemente conjuncturale, care în România îmbracă un aspect al lichidităţii reale a garanţiei (de exemplu, preţul ei de piaţă nu mai acoperă, în momentul valorificării, valoarea datoriilor faţă de bancă datorită deprecierii în sine a garanţiei sau deprecierii valorii de piaţă a acesteia)"

Garanţiile bancare şi rolul lor în activitatea de creditare

[ link extern ]



Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
Bla bla bla.

Vei fi executat silit in continuare, prin poprire pe veniturile pe care le incasezi, sau pe alte bunuri ce vor intra in patrimoniul tau candva in viitor.
Depinde daca-si pun capul cu tine, ca daca vor te tin cu prescriptia aia de 3 ani inca vreo 50.... :)
Ia in calcul daca se vinde casa la pretul tau dar daca se vinde la cel mai mare pret oferit -- cum spune codul. Sa zicem un 30-40% din valoarea ei reala. Ce faci atunci? Raman 50000 lei ?......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil eka20 eka20 Buna seara! Adresez o intrebare celor specializati in problemele cu bancile din Romania... Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
riscul contractual.criza economica. caz de forta majora flory1 flory1 Buna ziua, In situatia in care banca Creditor, are pretentia sa-si recupereze intreaga suma imprumutata, dar pe fondul crizei imobiliare a scazut ... (vezi toată discuția)
Executare silitã fãrã ipotecã bosquet bosquet Am contractat un credit în valută în vederea unei refinanţări a 2 credite în lei. Nu am depus ca garanţie locuinţa (ipotecă). Este posibil ca în ... (vezi toată discuția)