Acum 3 ani am girat, am semnat ca si coplatitor, pentru un credit imobiliar de 57 .000 de euro. Rata nu a mai fost platita de catre titularul creditului de 2 ani,timp in care banca a vandut creata catre o firma care acum a inaintat dosarul catre un birou executor judecatoresc. in momentul de fata nu imi pot accesa banii din cont, acestia fiind blocati de catre biroul executor. Intrebarea mea este daca pot pierde masina , proprietate personala in cazul in care dupa vanzarea apartamentului , care acum nu mai valoreaza 57.000 de euro, va ramane o suma mare de platit. Care vor fi consecintele pentru mine ca si coplatitor in acest caz?
daca debitorul principal nu este solvabil se indreapta catre dvs, da toate bunurile dvs sunt in pericol de a fi executate. a-ti primit o instiintare de plata, o somatie......proces-verbal de la executor?
In prezent aveti poprire pe contul bacar, aveti bani in cont sau vi se vireaza salariul in respectivul cont? fiindca daca aveati, executorul are drept de creata asupra banilor si deja sunt executati. daca bani din cont sunt indestulatori pentru stingerea creantei atunci restul bunurilor sunt in siguranta, daca nu executorul v-a scoate la vanzare restul bunurilor in cuantumul creantei pentru acoperirea prejudiciului. insaa dvs puteti sa faceti contestatie la executare.contactati un avocat neapaarat
S-a primit o somatie la adresa parintilor mei, tatal meu a semnat pentru ea, eu acum am adresa in bucuresti, in cartea de identitate,din luna noiembrie a anului trecut, masina este inmatriculata in bucuresti. contul este cel in care imi este virat salariul dar nu ar fi trebuit sa-mi opreasca numai 30 % din salariu? Daca la adresa la care locuiesc acum nu am primit o somatie pot vinde masina? in momentul in care am semnat eu nu am girat cu bunurile personale, de ce cu toate acestea pot fi executata silit?
multumesc mult
1. Executorul nu stie de unde provin banii din cont, asadar ca sa retina doar o treime din venitul salarial trebuie sa ii faceti o informare in acest sens.
2. Nu trebuie sa girati cu bunurile personale ca sa raspundeti patrimonial, gajul ofera doar un privilegiu strict asupra pretului acelui bun, in cazul ca sunt mai multi creditori. Codul civil prevede ca o persoana raspunde cu toate bunurile proprii, prezente si viitoare, pentru plata unui debit.
3. Pana nu se pune sechestru pe masina, o puteti vinde.